11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal pe apa sportivilor

Scandal pe apa sportivilor

Operatorul public SC APAREGIO SA trimite săptămânal Clubului Sportiv (CS) Pandurii somaţii de debranşare de la reţeaua de apă, chiar şi jucătorii lui Sorin Cîrţu rămânând fără apă în vestiare la unul dintre antrenamentele pentru meciul de vineri cu CFR Cluj.

Clubul Sportiv Pandurii şi operatorul public SC APAREGIO SA nu se înţeleg în privinţa achitării facturii la apa consumată la hotel şi la ştrandul de lângă stadionul Municipal din Târgu Jiu. Dacă pe ultimele luni, factura la apă era trimisă de APAREGIO la Primăria Târgu Jiu pentru a fi achitată, municipalitatea nu a mai vrut să plătească şi factura pe luna august, invocând criza economică şi implicit lipsa resurselor financiare. Potrivit conducerii APAREGIO, somaţiile nu au mai ajuns la primărie, ci au fost transmise conducerii Clubului Sportiv Pandurii, însă nimeni nu le-a luat în calcul. Din acest motiv, în urma somaţiilor comunicate în prealabil, în urmă cu două zile s-a trecut chiar la debranşarea Clubului de la reţeaua de apă a oraşului. Valoarea facturii neachitate depăşeşte 7.500 de lei. Afectaţi de măsura sistării furnizării apei pentru câteva ore au fost nu numai sportivii de la secţiile de atletism, box sau lupte, ci şi fotbaliştii de la Pandurii Lignitul Târgu Jiu, ale căror vestiare sunt alimentate din aceeaşi conductă cu hotelul şi ştrandul care aparţin de Clubul Sportiv.

Nu există un contract între APAREGIO şi CS Pandurii  

După ce şi-au dat seama că fotbaliştii lui Sorin Cîrţu au rămas fără apă şi nu îşi mai pot desfăşura antrenamentul în condiţii normale, şefii APAREGIO au reluat furnizarea apei către hotelul pe care CS Pandurii îl are în administrare, împreună cu ştrandul. Stadionul Municipal şi restul bazei sportive sunt în administrarea Consiliului Local Târgu Jiu. Bunurile au fost preluate în anul 2001 prin protocol şi hotărâre de consiliu local şi de guvern de către municipalitate.
Clubul Sportiv a rămas doar cu hotelul şi ştrandul. „Reprezentanţii primăriei s-au înţeles cu cei de la Club să le achite utilităţile. Acest lucru s-a întâmplat o vreme, după care, în luna august, nu au mai vrut. Nu ştiu ce se întâmplă cu administrarea hotelului şi a ştrandului. Acestea trebuia să treacă, de asemenea, în patrimoniul autorităţilor locale, dar încă nu a apărut o lege în acest sens. Dacă reprezentanţii primăriei au mai refuzat să le achite apa, noi am transmis somaţiile la Club, pentru că, până la urmă, la ei se înregistrează consumul. Noi am şi încercat să încheiem un contract cu Clubul, ca să le putem trimite şi o factură, dar au refuzat. Nu ştiu cine o să plătească, dar noi trebuie să încasăm banii pentru apa consumată. Pentru fotbalişti am făcut gestul de a relua furnizarea apei. Vom face însă o contorizare separată pentru vestiarele echipei de fotbal, după care, în urma unei somaţii, vom debranşa din nou Clubul. Le-am dat termen până săptămâna viitoare să achite debitul. Noi nu putem să mai furnizăm apă, dacă nu o plăteşte nimeni“, a declarat Ion Popescu, directorul APAREGIO.

Prunariu ameninţă cu greva

Mihai Prunariu, preşedintele Clubului Sportiv Pandurii, instituţie care nu are nici o legătură cu echipa de fotbal cu acelaşi nume, a declarat că nu va achita datoria la apă. În cazul în care APAREGIO va sista furnizarea apei către CS Pandurii va organiza un miting de protest împreună cu sportivii şi va depune plângere penală împotriva conducerii APAREGIO pentru abuz în serviciu. „Clubul nu are fonduri alocate pentru plata utilităţilor. Nu avem buget pentru aşa ceva. Eu nu pot să fac deturnare de fonduri sau să mă trezesc anchetat pentru abuz în serviciu. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Prin acel protocol semnat în 2001, pentru care a fost emisă şi o hotărâre de consiliu local şi o hotărâre de guven, primăria se obliga să achite cheltuielile Clubului. Dacă ne debranşează din nou, o să cer autorizaţie de la primărie să facem un miting cu sportivii şi o să depun şi plângeri penale. Noi am răspuns la toate somaţiile cu acel protocol. Nici contract nu avem semnat cu APAREGIO, ci ne-am trezit cu un contor la hotel. Cel mai mult m-a deranjat că au reluat furnizarea apei pentru fotbalişti. Păi cei de la Club nu sunt şi ei sportivi? Lor nu le trebuie apă? Nu avem decât fotbal în oraş?“, a spus Mihai Prunariu.
Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, Ramona Evulescu, a declarat că municipalitatea a luat decizia de a nu mai achita facturile la apă pentru Clubul Sportiv Pandurii, întrucât instituţia înregistrează profit. „Primăria a făcut acele plăţi pentru utilităţi, însă Clubul Sportiv a înregistrat încasări la ştrand pe timpul verii şi, de asemenea, la hotel. Este o unitate care are profit şi trebuie să îşi plătească tot ceea ce consumă“, a afirmat Ramona Evulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS