9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii sunt cu ochii pe DN 6

Poliţiştii sunt cu ochii pe DN 6

Serviciul Poliţiei Rutiere Dolj a intensificat acţiunile pe Drumul Naţional 6, urmărindu-se reducerea numărului de accidente înregistrate pe această şosea care traversează judeţul nostru. După trei săptămâni de acţiuni, poliţiştii de la Rutieră au aplicat peste 1.000 de sancţiuni şi au lăsat fără permise aproape 100 de şoferi. 

Numărul foarte mare de persoane decedate sau rănite în accidentele rutiere produse pe şoselele din ţara noastră – 2.947 de morţi şi 9.072 de răniţi în 2008 – a determinat Inspectoratul General al Poliţiei Române să ia măsuri. Poliţiştii de la Rutieră şi-au intensificat acţiunile pe drumurile cu „probleme“ din ţară, unul dintre ele fiind şi DN 6, care în judeţul Dolj se întinde între Filiaşi, Craiova şi Dioşti, măsurând 83 de kilometri.  
Acţiunea agenţilor a început pe 15 iulie şi se va încheia pe 31 august, în respectiva perioadă pe acest drum fiind întâlnite zilnic patru radare, dar şi echipaje de la Rutieră, Ordine Publică şi posturile de poliţie. Agenţii de circulaţie au explicat că aceste acţiuni vizează toate felurile de abateri, însă accentul este pus pe viteză, depăşiri şi traversări neregulamentare, acestea fiind şi principalele cauze ale accidentelor produse pe acest drum în judeţul Dolj.

Sancţiuni şi infracţiuni

Poliţiştii de la Rutieră au menţionat că, de pe 15 iulie, de când sunt prezente mai multe echipaje de poliţişti cu radare pe DN 6, pe această şosea nu a mai fost înregistrat nici un accident grav. Până pe 7 august, agenţii au aplicat 1.340 de sancţiuni, dintre care 1.257 conducătorilor auto, iar restul căruţaşilor, bicicliştilor şi motoscuteriştilor. De asemenea, au fost constatate şase infracţiuni, fiind reţinute 65 de permise de conducere, cele mai multe pentru viteză şi depăşiri neregulamentare, dar şi trei certificate de înmatriculare.
Numai marţi, între orele 16.00-20.00, pe tronsonul de drum Dioşti – Craiova – Filiaşi, poliţiştii au constatat 49 de contravenţii, dintre care 36 de depăşiri ale limitelor legale de viteză, fiind aplicate amenzi în valoare de 2.200 de lei. În aceeaşi zi, între orele 14.00-16.00 şi 20.00-22.00, a fost organizată şi o acţiune pentru combaterea depăşirilor neregulamentare, ocazie cu care au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.760 de lei, şi au fost reţinute în vederea suspendării cinci permise de conducere, toate, pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare.

Morţi pe DN 6 în 2009

Deşi în ultimele trei săptămâni nu a mai fost înregistrat nici un accident grav pe DN 6, în primele şase luni ale acestui an s-au produs 14 astfel de evenimente, unele dintre ele extrem de violente. Astfel, pe 28 aprilie, la ieşirea din comuna Brădeşti, un Ford Focus condus de Ion Mihai, de 35 de ani, din Strehaia, a lovit din spate un Daewoo Espero condus de Ioan Păvăloiu, care vira stânga. Ionuţ Mandia, de 28 de ani, din localitatea Aninoasa, aflat pe locul din stânga spate al autoturismului Espero, a murit pe loc, strivit între resturile maşinii.
Pe 6 iunie, doi oameni şi-au pierdut viaţa, iar al treilea a fost rănit, în urma unui accident produs pe DN 6, în faţa Combinatului Chimic Doljchim Craiova. Un tir condus de un polonez a lovit un autocamion tras pe dreapta, acesta din urmă răsturnându-se peste doi bărbaţi, Florin Nelu Chiţimia, de 32 de ani, din Cătunele – Gorj, şi Viorel Mutafa, de 33 de ani, din Bala – Mehedinţi, care au murit pe loc.
Trei zile mai târziu, în comuna Leu, o autoutilitară a lovit în plin o căruţă scăpată de sub control, căruţaşul decedând pe loc.
Pe 19 iunie, în comuna doljeană Radomir, autoturismul Espero la volanul căruia se afla Marian Ionescu, de 50 de ani, din Craiova, a fost scăpat de sub control, a intrat pe contrasens şi a lovit frontal, cu partea dreaptă, o Toyota Auris condusă din sens opus de Sandu Stănescu, de 47 de ani, din Vişina, judeţul Olt. În urma impactului deosebit de violent, Constantin Ionescu, pasager pe locul dreapta faţă din Espero, tatăl şoferului, a decedat pe loc.
Pe 9 iulie, în comuna doljeană Coşoveni, o autoutilitară Volkswagen s-a ciocnit frontal cu un BMW care circula regulamentar din sens opus.
În urma impactului, BMW-ul a fost proiectat în două femei care stăteau pe marginea drumului. Şoferul BMW-ului a decedat pe loc, iar una dintre femeile accidentate a murit la spital.

Viteză mai mare pe DN 6

Începând cu 5 iunie, pe DN 6 – tronsonul dintre Craiova şi Filiaşi – limita de viteză a crescut în localităţi de la 50 la 70 km/h, respectiv de la 40 la 50 km/h în zona trecerilor de pietoni. Ideea a aparţinut Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Dolj, care, în luna februarie 2009, a solicitat Secţiei de Drumuri Naţionale Craiova din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România o reevaluare a limitărilor de viteză care fuseseră instituite pe respectivul sector de drum, ţinând cont de caracteristicile şi configuraţia acestuia, dinamica accidentelor de circulaţie şi proiectul de reabilitare.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII