11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMTS a retras autorizaţia unei tabere de la Costineşti

MTS a retras autorizaţia unei tabere de la Costineşti

La sesizarea Direcţiei de Tineret Gorj, MTS a retras autorizaţia pentru o tabără de căsuţe de la Costineşti, unde a fost cazat un grup de turişti din judeţ.  
Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a decis anularea certificatului de avizare pentru tabăra de căsuţe „Perla“ din staţiunea Costineşti, ca urmare a anchetei desfăşurate în tabăra „Pescăruş“ din aceeaşi staţiune, în care a fost cazat un grup de turişti din Gorj. Verificările ministerului au început în urma unui accident în care a fost implicat un tânăr de 32 de ani, din Mehedinţi, care făcea parte dintr-un grup trimis la Costineşti de Direcţia Judeţeană de Tineret (DJT) Gorj. Instituţia respectivă contractase locuri în tabăra de căsuţe „Perla“, însă grupul a fost cazat la „Pescăruş“, pentru care MTS nu acordase certificat de avizare. Ambele locaţii aparţin societăţii comerciale Zelal Import Export SRL, firmă care a primit o amendă de 100.000 de lei.

Au mai trimis grupuri la Zelal  

La solicitarea Ministerului Tineretului şi Sportului, DJT Gorj a întocmit un raport în care se menţionează că firma din Costineşti nu a respectat contractul cu DJT. „Noi am mai lucrat cu firma respectivă şi am mai trimis turişti din Gorj acolo. Cazarea era pe şase zile şi persoana din Mehedinţi care s-a ales cu traumatisme la cap şi ulterior a fost operată este, deocamdată, stabilă din punct de vedere al stării de sănătate. Am înţeles că e rudă cu membrii grupului din Gorj, majoritatea cu domiciliul în Motru. L-au chemat să meargă cu ei la mare. Eu am mers şi am văzut locaţia «Perla», care era autorizată, şi am încheiat contractul pe acea locaţie. La faţa locului, patronul firmei Zelal a cazat grupul de la Gorj în căsuţele de la «Pescăruş», unde erau şi paturi suprapuse. Nu a respectat contractul, noi am făcut acest raport, iar ministerul a luat măsura de anulare a certificatului de avizare. Avizul a fost anulat în baza Metodologiei de acreditare nr. 891/05.03.2009, art. 6, litera c., unde se menţionează că, în cazul în care se constată că grupurilor de copii şi tineri care provin de la instituţiile din subordinea MTS li s-au oferit servicii de cazare şi masă în alte spaţii decât cele acreditate, avizul MTS se anulează“, a declarat Horaţiu Tiberiu Gorun, directorul coordonator al Direcţiei Judeţene de Tineret Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS