9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 300 de oameni, pe urmele copilului dispărut în Parâng

Peste 300 de oameni, pe urmele copilului dispărut în Parâng

Copilul dispărut joi în zona montană Rânca, din Munţii Parâng, este de negăsit, în ciuda faptului că au fost mobilizate forţe impresionante. Peste 200 de oameni l-au căutat zile în şir, fără nici un rezultat.

Ieri-dimineaţă, un elicopter al MAI dotat cu cameră termosensibilă, care detectează căldura corpului, a survolat zona unde a dispărut băieţelul de şapte ani.
„Din păcate, nu s-a găsit nimic. Depinde şi de vizibilitatea din zonă“, a precizat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj. Căutătorii au ajuns la capătul puterilor. Căutările de ieri au fost de amploare. La acestea au participat 250 de persoane: 95 de poliţişti, 30 de jandarmi, cinci poliţişti comunitari, 25 de pădurari şi două cadre de conducere de la Direcţia Silvică Gorj, 81 de agenţi de pază şi protecţie, cinci sportivi de la Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, 11 salvamontişti şi cinci lucrători din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea“ Sibiu cu patru câini de urmă. S-au alăturat 70-80 de voluntari care au răscolit zona cu ATV-uri şi motociclete. Sabin Cornoiu a precizat că ieri a fost ultima zi în care căutările au fost de amploare: „Oamenii se vor întoarce la lucru. Cercetările vor continua, dar nu la o asemenea manieră“.
Mama copilului a venit în Rânca imediat ce a aflat vestea. Aceasta şi-a căutat şi ea copilul, alături de sutele de oameni, dar degeaba. Ea se gândeşte şi la varianta răpirii, fiind despărţită de soţul său.

Bunicii şi mama, audiaţi din nou de poliţie

Mama şi bunicii copilului au fost audiaţi din nou ieri de poliţie. Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, a precizat că toate variantele sunt luate în calcul: „Luăm în calcul toate variantele, inclusiv cea a răpirii. Sperăm însă să-l găsim în viaţă pe copil. Bunicii şi mama au fost din nou audiaţi. Tatăl, aflat la Constanţa, a dat declaraţii la puţin timp după răpire, dar a spus că nu are cunuştinţă de ce s-a întâmplat“.
Constantin Velcev, de şapte ani, din localitatea Techirghiol, a dispărut joi după-amiază, pe 23 iulie, de la o cabană din zona Rânca. Acesta a ieşit din cabană pentru a merge la bunicul său care se afla afară. De atunci, băieţelul nu a mai fost găsit. Acesta era îmbrăcat cu un tricou cu mânecă scurtă de culoare albă, având pe piept desen şi inscripţie, hanorac de culoare gri spre albastru, pantaloni de trening de culoare albastru închis, cu două dungi albe, iar în picioare purta papuci de culoare verde deschis.           
Minorul prezintă următoarele semnalmente: 1,20-1,50 m înălţime, greutate – aproximativ 25 kg, păr şaten, puţin lung, ten alb, ochi verzi şi prezintă o aluniţă pe obrazul stâng.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU