11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDosar penal în afacerea Şimnic

Dosar penal în afacerea Şimnic

Retrocedările dubioase de terenuri de la Şimnicu de Sus au intrat în atenţia poliţiei. Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Dolj a anunţat ieri într-un comunicat trimis GdS că investighează modul în care sute de hectare de teren au trecut din proprietatea statului în cea a comunei Şimnicu de Sus, cu ajutorul suspect al Comisiei Judeţene a Legilor Fondului Funciar din cadrul Prefecturii Dolj.  
„În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. În prezent, ancheta este în faza actelor premergătoare începerii urmăririi penale şi a fost declanşată la sfârşitul lunii iunie, ca urmare a sesizării reprezentanţilor Staţiunii Didactice de Cercetare Agricolă Şimnic“, se arată în comunicatul IJP Dolj.
Până în prezent, poliţiştii au audiat mai multe persoane cărora le-au fost retrocedate terenurile pe care au obţinut titluri de proprietate. La rând urmează membrii Comisiei Locale din Şimnic şi cei ai Comisiei Judeţene. Ancheta are toate şansele să se extindă şi la nivelul comunei Gherceşti, cealaltă localitate care a împroprietărit masiv persoane cu teren aparţinând statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII