20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlcoolemie - 1,40 la mie

Alcoolemie – 1,40 la mie

Mai mulţi doljeni au fost depistaţi în weekend conducând în stare avansată de ebrietate autovehicule. Unii erau atât de beţi încât abia reuşeau să se ţină pe picioare.

Ierarhia doljenilor care s-au urcat „piliţi“ la volan pare să aibă un nou lider, în persoana unui tractorist din Dăbuleni.
Vineri seară, în jurul orei 19.30, poliţiştii din Dăbuleni s-au deplasat să cerceteze un accident de circulaţie soldat doar cu pagube materiale şi provocat de un tractor neînmatriculat. Când l-au testat cu etilotestul pe tractoristul Pascu Caplea, de 54 de ani, oamenii legii au rămas înmărmuriţi: aparatul indica o concentraţie de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce ar corespunde cu o alcoolemie aproape dublă în sânge, nu departe de comă. În urma noului record, poliţiştii l-au „felicitat“ pe tractorist cu un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului a unui autovehicul neînmatriculat.

S-a oprit în altă maşină

Tot sub influenţa alcoolului se afla alt doljean în momentul în care a produs un accident de circulaţie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în comuna Şimnicu de Sus. Aflându-se la volanul unui autoturism Fiat Stilo, Marian Nicolici, de 28 de ani, din localitate, a pierdut controlul asupra vehiculului şi a intrat pe contrasens. S-ar fi oprit, poate, în vreo casă, dacă nu se afla pe traiectoria lui, tras pe dreapta pe sensul opus, un autoturism Alfa Romeo, al cărui şofer – Cristian Viezuină, de 29 de ani, din Craiova – tocmai urcase la volan şi se pregătea să demareze. În urma impactului dintre cele două vehicule, ambii conducători auto au fost accidentaţi uşor. În urma testării cu etilotestul, poliţiştii au stabilit că Nicolici prezenta o concentraţie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, aşa că i-au întocmit dosar penal.

Băut şi fără permis

Ocupantul celei de-a treia poziţii pe podiumul neoficial al doljenilor depistaţi la volan sub influenţa alcoolului în weekend este calafeteanul Lucian Croitoru, de 21 de ani. Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 2.20, el a fost tras pe dreapta de poliţişti, în urma unei acţiuni pe raza municipiului dunărean. Conducea un Opel Vectra cu numere de Bulgaria, însă nu avea permis. Avea însă o concentraţie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit etilotestului poliţiştilor, care i-au întocmit dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII