11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞtefan şi David, îngemănaţi şi în dans

Ştefan şi David, îngemănaţi şi în dans

Au doar 11 ani. Mama i-a abandonat la două luni după naştere, pentru că nu avea posibilităţi să îi întreţină. Au crescut până la doi ani la Centrul de Plasament „Prichindel“ din Slatina, iar acum se află în grija unui asistent maternal profesionist. Este povestea unor gemeni din comuna Dobrosloveni – Olt, care îşi doresc mai mult decât orice să devină artişti populari de renume.

Ştefan Emanuel I. şi fratele său geamăn, Andrei David, de 11 ani, din satul Reşcuţa, comuna Dobrosloveni, au fost abandonaţi de părinţi la scurt timp după ce au venit pe lume. Aveau doar două luni când cea care le-a dat viaţă a renunţat la ei, lăsându-i în grija statului. „Ştim că mami ne-a dat la stat că nu avea cu ce să ne crească“, spun cu tristeţe cei doi fraţi.
Până la doi ani, ei au crescut la Centrul de Plasament „Prichindel“ din Slatina. Apoi au fost luaţi de un asistent maternal, din comuna Osica de Sus, care îi îngrijeşte şi acum şi care îi consideră propriii copii. „Sunt ca şi mamă pentru ei şi îi consider copiii mei. Şi fetele mele îi iubesc, suntem ca o familie. Nu am cuvinte să vă spun cât de mândră sunt de ei. Sunt cuminţi, ascultători, cinstiţi, merg la şcoală şi nu mă supără niciodată“, spune emoţionată Paula Brănişte, asistentul maternal care îi îngrijeşte pe cei doi. „Odată au găsit pe drum un portmoneu cu bani. Au umblat tot satul, până seara, ca să afle cine l-a pierdut şi să-l dea înapoi. Au un suflet extraordinar de bun“, povesteşte îngrijitoarea din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Olt. Femeia mai spune că Emanuel şi David au cunoscut-o de curând şi pe mama lor şi chiar au vizitat-o.

Pasionaţi de dans

Emanuel şi fratele lui iubesc dansul popular mai mult decât orice. Au descoperit această pasiune, care le-a adus şi premii, în urmă cu an, când s-au şi înscris în Ansamblul „Hora Florilor“ din comuna Osica de Jos. „Dansează foarte frumos. Am văzut de mult că sunt talentaţi, iar unul dintre ei şi cântă. Îi plac mult cântecele interpretului Liviu Vasilică. Anul trecut s-au înscris în Ansamblul «Hora Florilor» din comună şi sunt foarte mândră de ei. Le place mult dansul popular. Au participat cu formaţia la câteva concursuri la Târgu Jiu şi Balş, unde au câştigat diplome de excelenţă şi un trofeu“, a spus Paula Brănişte.
Cei doi micuţi îşi doresc să meargă mai departe cu dansul popular şi să devină artişti cunoscuţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS