10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn mort şi trei răniţi în accidente rutiere

Un mort şi trei răniţi în accidente rutiere

Pe drumurile din judeţul Dolj, au fost înregistrate ieri trei accidente rutiere, soldate cu un căruţaş mort şi trei persoane rănite uşor.

Un bărbat de 54 de ani şi-a pierdut viaţa ieri-dimineaţă, în comuna doljeană Leu, după ce calul de la căruţa în care se afla s-a speriat şi a ieşit în faţa unei autoutilitare. Poliţiştii doljeni au precizat că, ieri-dimineaţă, în jurul orei 6.45, în comuna Leu, satul Zănoaga, Iancu Rădulescu, de 54 de ani, din comuna Castranova, care conducea o căruţă, în momentul în care a încercat să iasă de pe o stradă laterală pe DN 6, nu a mai putut controla calul. Animalul s-a speriat şi a ţâşnit în faţa unei autoutilitare conduse regulamentar de Constantin Constantin, de 38 de ani, din Caracal – Olt.
În urma impactului extrem de puternic, Iancu Rădulescu a murit pe loc, ca şi calul. De asemenea, Iancu Rădulescu, de 26 de ani, tot din Castranova, fiul acestuia, pasager în căruţă, a fost rănit. El a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit câteva leziuni uşoare. Tânărul nu a rămas internat în spital.

Încă două accidente

Alt accident rutier s-a petrecut în jurul orei 00.30, în localitatea doljeană Izvorul Rece, pe DE 70. Conform ofiţerilor din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj, Cristian Dinu, de 23 de ani, din Craiova, care conducea un Chevrolet, nu s-a asigurat la efectuarea unei manevre de întoarcere şi a intrat în coliziune cu un Daewoo Espero, condus în aceeaşi direcţie de mers de Adrian Ulăreanu, de 24 de ani, din Filiaşi.
În urma impactului, cele două autoturisme au fost avariate serios, iar Gheorghiţa C., de 17 ani, din comuna Argetoaia, pasageră în Espero, a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Craiova. Medicii au stabilit că, din fericire, tânăra a scăpat fără leziuni grave şi nu a rămas internată. Poliţiştii de la Serviciul Rutier au precizat că ambii şoferi nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi purtau centurile de siguranţă.
Tot ieri, în jurul orei 11.00, pe strada Calea Severinului din Craiova, în apropiere de Târgul Comercial Marlorex, două autovehicule s-au tamponat violent, în urma accidentului o tânără fiind transportată la spital. Poliţiştii au stabilit că Victor Făurescu, de 46 de ani, din localitatea Bălceşti-Vâlcea, în timp ce conducea un Nissan Patrol a lovit puternic din spate un Seat condus în aceeaşi direcţie de Mihaela Colceriu, de 28 de ani, din Craiova. În urma impactului violent, maşinile au suferit avarii grave, iar şoferiţa a fost transportată la spital. Din fericire, aceasta a scăpat fără nici o leziune gravă şi nu a rămas internată. S-a stabilit că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care circula Făurescu.

Accidente mai puţine în 2009

IPJ Dolj a anunţat că numărul accidentelor grave înregistrate în primele luni ale acestui an este mai mic decât al celor înregistrate în perioada similară din 2008. În primele cinci luni din 2008, au fost înregistrate în Dolj 84 de accidente grave, soldate cu 32 de morţi şi 63 de răniţi grav. Până la sfârşitul lunii mai 2009, au fost înregistrate 73 de evenimente rutiere grave, soldate cu 23 de morţi şi 58 de răniţi grav.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII