14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesor încătuşat pentru viol

Profesor încătuşat pentru viol

Un profesor de educaţie fizică şi doi amici ai săi au fost reţinuţi de poliţiştii şi procurorii din Filiaşi după ce o minoră de 17 ani a reclamat că a fost violată de aceştia.

Două fete au acceptat o plimbare nocturnă „la un suc“ împreună cu câţiva băieţi. Una dintre ele a fost violată, iar cealaltă era să păţească acelaşi lucru.

Plimbare cu urmări neaşteptate

Mihaela, de 17 ani, din comuna doljeană Moţăţei, şi prietena ei, Anca, de 18 ani, din Orodel, au fost „agăţate“ miercuri seară de trei tineri. Câteva ore mai târziu, adică joi dimineaţă, în jurul orei 2.30, ele au acceptat invitaţia celor trei, veniţi special de la Filiaşi cu o maşină, să iasă la o plimbare nocturnă în Craiova. Fără să bănuiască vreo clipă că li se poate întâmpla ceva rău, cele două fete au acceptat să meargă „la un suc“ împreună cu Ion Sprâncu, de 23 de ani, din Craiova, profesor de sport la o şcoală din Filiaşi, şi cu doi amici ai acestuia, Marian Păun, de 19 ani, din Răcarii de Sus, şi Iulian Cioroianu, tot de 19 ani, din Filiaşi. Ducându-le cu vorba – ba că merg la suc pe o terasă la Işalniţa, ba că, la un local din Almăj – cei trei le-au dus până la urmă pe fete în casa nelocuită a lui Păun din Răcarii de Sus. Pe drum, când şi-au dat seama de pericol, fetele au încercat să protesteze, dar au fost rapid potolite de băieţi, prin forţă şi intimidare.
În imobilul din Răcari, cei trei – după cum susţin anchetatorii – au tăbărât pe Mihaela, însă nu înainte să o închidă pe Anca într-o cameră, urmând să-i vină şi acesteia rândul mai târziu. Fata de 17 ani ar fi fost violată de profesorul de sport Ion Sprâncu şi de Iulian Cioroianu, în timp ce al treilea, Marian Păun, s-a delectat privind scena violului.

Trei în arest

Spre dimineaţă, când au reuşit să scape, fetele au anunţat poliţia prin numărul de urgenţă 112. Victima a fost condusă de oamenii legii la Institutul de Medicină Legală Craiova, pentru recoltarea de probe biologice, iar cei trei tineri au fost identificaţi şi reţinuţi pe bază de ordonanţă de procurorii din Filiaşi. Vineri după-amiază, Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi a înaintat instanţei o propunere de arestare preventivă a celor trei inculpaţi. Sprâncu şi Cioroianu sunt acuzaţi pentru viol, iar Păun – pentru complicitate la viol. În plus, toţi trei sunt acuzaţi şi de lipsire de libertate. Până la închiderea ediţiei, instanţa nu se pronunţase în privinţa propunerilor de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII