19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOpt pentru Aeroport

Opt pentru Aeroport

Marţi s-au deschis ofertele depuse de firme pentru realizarea proiectului de reamenajare şi reabilitare a Aeroportului Internaţional Craiova. Dintre cele 27 de firme care şi-au anunţat iniţial intenţia de a participa la licitaţie, numai opt au depus oferte, potrivit reprezentanţilor Aeroportului Craiova. Dintre acestea, patru societăţi comerciale sunt din Craiova şi patru din alte zone ale ţării. Firme străine nu s-au înscris la licitaţie. În prezent, se face evaluarea ofertelor.
„Am doi metri cubi de documentaţie pe care trebuie să o analizăm. Mai multe informaţii vor fi disponibile numai după ce încheiem evaluarea“, a declarat Dumitru Chilom, şeful Serviciului achiziţii în cadrul Aeroportului Craiova.
Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a pus în joc aproximativ 20 de milioane de lei din bugetul propriu pentru modernizarea clădirilor Aeroportului din Craiova. Planul de reabilitare include dezvoltarea aerogării pe corpurile principale: de sosiri şi de plecări, legate printr-o pasarelă pentru persoane. Amenajarea zonei aeroportului include extinderea pe circa 10.000 de metri pătraţi şi crearea unor spaţii pentru agenţii de turism, bănci şi localuri de alimentaţie publică, iar partea din faţă va fi amenajată peisagistic şi funcţional şi va conţine o tabelă de sosiri-plecări. Lucrările de reabilitare şi reamenajare urmează să se încheie într-un interval de 18 luni. Pe pagina de internet a GdS, puteţi viziona un scurt film constând într-o prezentare virtuală a felului în care va arăta Aeroportul Craiova după încheierea lucrărilor de reabilitare şi amenajare.
Aeroportul Craiova este inclus într-un masterplan realizat pentru întreaga zonă de compania Halcrow România SRL. Ion Prioteasa, preşedintele CJ, a afirmat că mai mulţi dezvoltatori străini sunt interesaţi să investească în diverse obiective din această zonă. Masterplanul ar urma să fie predat în perioada septembrie-octombrie, însă, până atunci, CJ Dolj a promis că va face o prezentare a întregii zone, cu toate obiectivele pe care le include. CJ Dolj a alocat 2,6 milioane de lei pentru realizarea masterplanului zonei Aeroportului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII