9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRafael Ciorăscu, ales preşedintele ATOP Mehedinţi

Rafael Ciorăscu, ales preşedintele ATOP Mehedinţi

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Mehedinţi are, de la sfârşitul săptămânii trecute, un nou preşedinte. Acesta este consilierul PD-L Rafael Norocel Ciorăscu.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este o instituţie nouă, înfiinţată în Mehedinţi prin votul consilierilor judeţeni. Deşi fosta conducere a ATOP beneficia de un spaţiu în consiliul judeţean, pe care îl putea transforma în sediu pentru instituţie, nu a făcut acest lucru. Noul preşedinte, Rafael Norocel Ciorăscu, şi-a stabilit deja priorităţile: „La prima şedinţă ATOP voi face un apel către primarul Constantin Gherghe, către prefect şi preşedintele consiliului judeţean, pentru a găsi o soluţie de amenajare a unui sediu, unde să putem primi oameni în audienţe şi să desfăşurăm activitatea operativ, în folosul comunităţii“.
Conform legii, ATOP se întruneşte trimestrial în şedinţe ordinare şi, de câte ori este nevoie, în şedinţă extraordinară, la convocarea scrisă a preşedintelui sau la solicitarea a cel puţin patru membri.
„Eu reprezint autoritatea şi sunt obligat să conduc şedinţele plenului, să coordonez activitatea comisiilor de lucru şi a secretariatului executiv, dar, mai ales, să prezint trimestrial consiliului municipal informări asupra eficienţei serviciului poliţienesc şi să coordonez elaborarea raportului anual asupra activităţii poliţiei. Cele trei comisii de lucru se întrunesc lunar. La comisia pentru situaţii de urgenţă şi petiţii, cetăţenii pot veni cu sesizări referitoare la abuzurile poliţiştilor şi chiar cu semnale legate de neimplicarea unor oameni ai legii în diverse conflicte. De cele mai multe ori, poliţia apare sau intervine într-un conflict abia după ce acesta se stinge. Sau evită să se implice în viaţa comunităţii. Aceste lucruri nu fac decât să arunce o imagine de lipsă de autoritate sau de suspiciune de corupţie asupra oamenilor legii“, a declarat Rafael Norocel Ciorăscu.

Sistem de eliminare din poliţie a lucrătorilor corupţi

Noul preşedinte al ATOP a tras un semnal de alarmă asupra unui fenomen social care poate distruge multe vieţi în Mehedinţi dacă poliţia nu intervine. Este vorba despre cursele de maşini care se desfăşoară în fiecare noapte de vineri spre sâmbătă pe DN 67, Şimian – Hinova.
„Chiar şi poliţiştii pot veni la noi, sub protecţia anonimatului, să ne relateze dacă sunt constrânşi să nu răspundă la aceste sesizări legate de anumite situaţii din teritoriu, cum este cea de la Şimian, unde se desfăşoară concursuri ilegale de maşini. Aş dori să propun şefului Poliţiei Mehedinţi, în virtutea dreptului pe care ni-l conferă legea, să punem la punct un sistem de depistare şi eliminare din poliţie a lucrătorilor corupţi, folosind informaţii venite atât de la cetăţeni, cât şi de la organele de ordine publică“, a mai spus Ciorăscu.
Cetăţenii pot contacta ATOP Mehedinţi la numărul de telefon 0372.521.108.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS