10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHaos la transferul profesorilor de la sate

Haos la transferul profesorilor de la sate

Guvernul Boc a aprobat săptămâna trecută o ordonanţă care permite transferul cadrelor didactice de la sat la oraş. Lista cadrelor didactice care predau în mediul rural, eligibile pentru transferul la unităţile de învăţământ din oraşe, ar fi trebuit să fie afişată ieri la sediul ISJ Olt, până la ora 16.00.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 40/2009 pentru modificarea şi completarea Legii învăţământului nr. 84/1995 şi a Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic a intrat în vigoare şi permite transferul cadrelor didactice din mediul rural în cel urban, în funcţie de nota obţinută la examenul de titularizare şi în limita locurilor vacante. Profesorii care doresc acest transfer trebuie să fi obţinut la examenul de titularizare cel puţin nota 7.
Cadrele didactice din judeţul Olt care au dorit să profite de această ordonanţă şi-au depus dosarele în perioada 23 aprilie – 7 mai. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Olt, Nicolae Loghinaş, lista cu punctajele pentru fiecare dosar al profesorilor care solicită transferul ar fi trebuit să fie afişată ieri, până la ora 16.00, la sediu. El a adăugat că lista finală cu dascălii care se vor transfera din mediul rural în cel urban va fi prezentată într-o şedinţă publică pe 13 mai. În eventualitatea în care vor rămâne posturi vacante în mediul rural, în urma transferului, acestea vor fi scoase la concurs pentru examenul de titularizare, însă reprezentantul ISJ nu crede că aceste cazuri vor fi numeroase. „Să nu vă aşteptaţi să fie un exod din mediul rural către oraş. Nu sunt multe posturi“, a spus Loghinaş. La ora anunţată nu era afişată nici o informaţie cu privire la transferuri şi nici nu am mai putut găsi pe cineva în măsură să ne dea detalii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS