9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Severin promite să refacă infrastructura

Primarul din Severin promite să refacă infrastructura

Dacă s-ar face un sondaj de opinie în rândul locuitorilor din Drobeta Turnu Severin, referitor la marile probleme ale oraşului, probabil că majoritatea s-ar gândi la infrastructura urbei. Oraşul „frumos", „cu străzi asfaltate", „un oraş în care oricine ar vrea să locuiască", aşa cum l-a văzut primul om din stat, Traian Băsescu, este, de fapt, o localitate mediocră, cu străzi care i-ar face invidioşi şi pe organizatorii de concursuri off-road, un oraş aglomerat, cu un număr de maşini invers proporţional cu numărul locurilor de parcare. Centrul este îmbâcsit de tarabe cu flori aşezate pe trotuar, de fel şi fel de „liberi profesionişti" specializaţi în exerciţii de dicţie de genul: „Ţi-ţi-ţigări, cafea, alcool avem!". În această parte a oraşului rişti să devii dependent de tutun deoarece numai la traversarea străzii Numa Pompiliu auzi, de cel puţin zece ori, întrebarea care ar putea deveni cu mare uşurinţă o caracterizare a locului: „Îţi dau ţigări, băiatu’?".

Să revenim însă la problema care ne macină pe toţi, străzile peticite pe care trecem cu maşinile în fiecare zi. Într-o conferinţă de presă susţinută de edilul-şef al oraşului, primarul Constantin Gherghe, acesta a declarat cu tărie şi convingere: „Vom renunţa la cârpelile străzilor şi vom reface trotuarele". De refăcut trotuarul ar fi posibil, probabil că jenează cauciucurile maşinilor parcate pe el, dar în ceea ce priveşte „cârpelile", atâta timp cât se vor face lucrări de aducţiune a apei, se vor asfalta săpăturile, apoi, peste câteva săptămâni, strada va fi spartă din nou, pentru alte lucrări, „cârpelile" vor continua să existe. Primele străzi pe care va începe marea asfaltare sunt: Cicero, Kiseleff, Crişan, Independenţei, Topolniţei.

„În aproximativ o lună vom termina cu licitaţiile la acest proiect, iar de luna viitoare sper să înceapă lucrările. De această dată nu vom mai proceda ca până acum, vom renunţa la cârpeli şi vom reface trotuarul, iar pe străzile cu probleme se va aşterne covor asfaltic în două straturi", a declarat primarul Constantin Gherghe.

Acesta „are convingerea" că autorităţile vor reuşi să obţină, printr-un proiect depus la Ministerul Dezvoltării, suma de 25 de milioane de euro pentru a reface şi celelalte artere de circulaţie din municipiu.

Piesa de rezistenţă a proiectului primarului Gherghe este artera care secţionează oraşul în două părţi, bulevardul Tudor Vladimirescu. Schimbarea majoră pe care primăria a putut să şi-o imagineze este următoarea: un scuar mai mic, pentru a avea mai mult loc de parcare, iar pe acest scuar, în loc de trandafiri şi flori frumos mirositoare, îşi vor face apariţia fântâni arteziene şi gazon. Dacă stăm bine şi ne gândim, această parte a proiectului nu face altceva decât să se bată cap în cap cu partea cu reabilitarea străzilor, deoarece fântânile va trebui să fie alimentate cu apă, iar racordarea se poate face doar prin spargerea covorului asfaltic de pe bulevardul Tudor Vladimirescu.

Constantin Gherghe a ţinut să le facă o bucurie şi locuitorilor din cartierele foarte populate din oraş. El i-a anunţat prin intermediul televiziunilor locale că „în doi-trei ani", adică aproape de sfârşitul mandatului său de primar, în cartierele lor vor apărea şi mult râvnitele spaţii de parcare, iar străzile dintre blocuri vor fi asfaltate.

Tot peste doi-trei ani vor exista parcări „în spic" şi pentru salariaţii diferitelor societăţi care îşi au punctul de lucru pe Calea Timişoarei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII