11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgram facultativ la Boli interne

Program facultativ la Boli interne

Programul de lucru pare să fie facultativ pentru unii medici specialişti. Deşi sunt plătiţi din bani publici, aceştia şi-au făcut obiceiul să întârzie la serviciu, lăsându-şi pacienţii să aştepte uneori ore întregi pe la uşile cabinetelor. Un astfel de caz este cel al dr. Mihaela Vancu, internist la Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova, care a întârziat marţi de la program aproape patru ore.

Coadă marţi după-amiază la cabinetul de boli interne din policlinica Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova. Pacienţii aşteptau nerăbdători să intre la consultaţie. Unii erau acolo de la ora 13.00, alţii veniseră tocmai din sate. Unii aşteptau pe scaune, alţii în picioare şi se uitau nerăbdători la ceas întrebându-se de ce întârzie doctoriţa. Avea program de la ora 14.00, dar trecuseră câteva ceasuri şi încă nu ajunsese la cabinet. Toţi îşi pierduseră răbdarea şi nu ştiau ce s-a întâmplat.
Din când în când, asistenta mai scotea capul pe uşă ca să-i liniştească pe bolnavi, spunându-le că doamna doctor o să vină negreşit, doar mai întârzie puţin. Şi, din puţin în puţin, s-a făcut ora 17.00. Unii dintre bolnavi au considerat atunci că este prea mult şi au plecat la alt cabinet, nu înainte să-şi manifeste frustrarea.
„Nu se poate aşa ceva! Dacă avea probleme, doamna doctor putea foarte bine să anunţe şi veneam în altă zi. Dar nu este normal să ţii nişte oameni bolnavi pe la uşă ore întregi“, a spus Maria Surdu.

Medicul internist riscă un avertisment

Dr. Mihaela Vancu a ajuns la cabinet la ora 17.45. Şi-a cerut scuze pentru întârziere, menţionând că avusese lucruri mai importante de făcut în timpul programului de lucru, cum ar fi să cumpere medicamente. „Nu sunt pentru mine, sunt pentru pacienţii mei bolnavi de hepatita C. Medicamentele sunt foarte greu de obţinut, se dau cu aprobare specială“, a explicat doctoriţa, arătând mai multe cutii de medicamente pe care scria Pegasys.
În momentul în care dr. Vancu a apărut la cabinet s-a schimbat şi atitudinea pacienţilor de la uşă. Din nervoşi şi frustraţi, au devenit dintr-odată apărătorii acesteia. Au început să spună ce medic bun este dr. Vancu şi cât de devotată le este pacienţilor, obişnuind să rămână peste program atunci când întârzie, ca să îi consulte pe toţi. „Sunt zile în care a stat şi până la 11.00 seara, deşi programul este până la ora 20.00, ca să consulte pe toată lumea. Nu lasă nici un bolnav să plece acasă fără să-l vadă“, a spus o femeie în vârstă.
Bolnavii au adăugat că este nedrept să aibă probleme dr. Vancu pentru că întârzie la program când în policlinică sunt şi alţi medici care fac la fel, fără să-i întrebe nimeni nimic.
Dr. Mihaela Vancu riscă să se aleagă cu o sancţiune administrativă pentru că a lipsit de la serviciu. Managerul Spitalului „Filantropia“, Mihai Coman, susţine că doctoriţa va primi avertisment, care va fi menţionat în cartea de muncă, dacă se dovedeşte că a lipsit de la program. „În acelaşi timp, vom lua măsuri şi împotriva asistentului-şef din ambulatoriu, care ar fi trebuit să ne anunţe“, a adăugat Coman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII