11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpărgători de apartamente, reţinuţi

Spărgători de apartamente, reţinuţi

Doi tineri din Craiova au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi că au spart mai multe apartamente din municipiu.
Luni după-amiază, în jurul orei 14.30, un subofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj a observat în cartierul craiovean Brazda lui Novac doi tineri care priveau pe la geamurile apartamentelor, apoi sunau la interfon la diferite familii. „Caută pe cineva“ – şi-a zis iniţial jandarmul, însă, văzând că fac asta la mai multe blocuri, subofiţerul a intrat la bănuieli şi a anunţat poliţia.
Câteva minute mai târziu, trei echipaje de la Secţia 4 Poliţie Craiova îi filau deja. Oamenilor legii le-au fost de ajuns doar 30 de minute ca să îşi dea seama cu ce se ocupă cei doi indivizi. I-au oprit şi i-au legitimat, aflând că au de a face cu Daniel Golfiţă, de 23 de ani, şi Narcis Camen, de 31 de ani, ambii din localitate. La controlul corporal, poliţiştii au găsit asupra celor doi trei telefoane mobile, suma de 831 de lei, dar şi un mănunchi cu… 138 de chei tip yală, plus o pereche de mănuşi.

La furat, prin Brazdă

Extinzând cercetările, poliţiştii au aflat că în acea zi tocmai avuseseră loc două spargeri de apartamente. Într-unul dintre cazuri, la locuinţa Stanei Turcitu, de pe strada Doljului, hoţii pătrunseseră cu chei potrivite, păgubind-o pe proprietară de suma de 200 de lei, cât găsiseră prin casă. Încercaseră apoi să intre şi în locuinţa lui Niculin Bărbuică, tot din Brazda lui Novac, însă cheia falsă s-a rupt în butucul yalei. Adunând probele de la faţa locului, oamenii legii au stabilit că tinerii pe care îi prinseseră erau chiar autorii celor două spargeri. Prin urmare, Golfiţă şi Camen au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar ieri au fost prezentaţi în faţa procurorului de la Parchetul Judecătoriei Craiova. După ce i-a audiat, procurorul a propus arestarea lor preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar magistraţii de la Judecătoria Craiova au emis tot ieri mandate de arestare pe numele celor doi, pentru o perioadă de 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII