10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBăsescu atacă dur regimul de la Chişinău

Băsescu atacă dur regimul de la Chişinău

Preşedintele Traian Băsescu a cerut ieri, în cadrul mesajului adresat parlamentului, efectuarea unei anchete europene asupra responsabilităţilor pentru represiunile din ultimele zile din Republica Moldova, susţinând că România va analiza şi cum îi poate ajuta pe cetăţenii moldoveni. „Represaliile care au loc în Republica Moldova, încălcarea libertăţilor fundamentale ale drepturilor omului, a libertăţii de expresie, expulzarea unor jurnalişti şi acuzaţiile la adresa statului român obligă România să ceară efectuarea unei anchete europene asupra responsabilităţilor pentru represiunile din ultimele zile", a declarat preşedintele Băsescu.

Şeful statului a spus că, în condiţiile în care măsurile represive vor continua, România va analiza, în conformitate cu normele internaţionale, „formele de asistenţă umanitară şi de protecţie pentru cei a căror viaţă şi integritate fizică sunt ameninţate".

Şeful statului a spus anterior că autorităţile de la Bucureşti nu pot accepta acuzaţiile lansate la adresa României. „Nu vom accepta ca românii să fie culpabilizaţi pentru că sunt români. Nu vom accepta ca România să fie acuzată de acţiuni menite să destabilizeze Republica Moldova. Nu vom tolera ca românii de peste Prut să fie umiliţi doar pentru că nu cred într-un sistem ostil societăţii deschise", a continuat şeful statului.

Preşedintele a mai spus că sunt acuzaţii „fără precedent", dar că nu există şi probe care să le susţină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII