17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Şi-a omorât copilul într-un accident
Un bărbat din comuna doljeană Cernăteşti s-a urcat la volan sâmbătă, băut şi fără a avea permis de conducere, şi a provocat un accident în care a murit fiul său, pasager în autoturism. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, sâmbătă, în jurul orei 17.30, pe DJ 606 B, în comuna Cernăteşti, Eugen Stancu, de 37 de ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, într-o curbă uşoară la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă, a intrat într-un şanţ, fiind proiectat din nou pe drum. În urma impactului puternic, fiul său Alexandru, de zece ani, pasager în autoturism, a decedat. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au stabilit că Stancu nu are permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.
Aldezir MARIN

Tânăr mort în drum spre distracţie
Un tânăr de 21 de ani, din localitatea gorjeană Băleşti, şi-a pierdut viaţa sâmbătă noapte, în timp ce mergea cu un taxi la o discotecă din Peştişani. În accidentul de circulaţie, care a avut loc pe Dealul Manilor, au mai fost rănite două persoane. Şoferul taxiului a pierdut controlul volanului într-o curbă la stânga, din cauza vitezei excesive, şi s-a răsturnat în afara carosabilului. „Din primele verificări s-a stabilit că, din cauza vitezei excesive, şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă la stânga pe Dealul Manilor, răsturnându-se în afara carosabilului cu autoturismul. În urma accidentului, unul dintre cei doi pasageri a decedat la spital din cauza multiplelor traumatisme suferite, iar şoferul şi cel de-al doilea pasager au ajuns în stare gravă la spital“, a menţionat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică.
Mihaela FLOROIU

Marcaţi pe viaţă
Două vieţi curmate, alte două destine marcate pe viaţă. După ce Marcel Alecu din localitatea Dobrun din Olt şi-a ucis vineri soţia, bănuind că îl înşală, şi apoi s-a spânzurat, cei doi copii, un băiat şi o fată, vor rămâne în grija surorii bărbatului, Cătălina Nicolae. Când a aflat cele întâmplate, fetiţa soţilor Alecu a leşinat. Copiii, de şase, respectiv zece ani,  au fost duşi apoi la o mătuşă, pentru a fi feriţi de imaginile de coşmar din locuinţa părinţilor lor care au fost înmormântaţi ieri împreună în cimitirul din comună. Tragedia s-a produs pe fondul certurilor tot mai dese dintre cei doi soţi, căsătoriţi de 12 ani. Mama bărbatului, Maria Alecu, a povestit că, în ultimele două săptămâni, cei doi s-au certat aproape zilnic, motivul fiind acela că femeia vorbea des la telefon cu un bărbat, soţul ei fiind convins că îl înşală. „S-a mai întâmplat şi în urmă cu doi ani, dar Marcel a închis ochii şi a iertat-o pe Marinela. O suna cineva şi noaptea la 12.00 şi ea ieşea afară şi vorbea la telefon. Băiatul mi-a spus că el crede că are un amant. A plecat cu unu’ din Slatina şi l-a lăsat ca pe prost. Nu ştiu cum a ajuns fiul meu să facă aşa ceva şi nu s-a gândit la copii, că or să rămână pe drumuri. Mai bine o lăsa să plece de acasă, lua fiecare câte un copil şi nu se mai întâmpla nenorocirea asta“, a spus femeia. Crima s-a petrecut sub ochii mezinului, care a fugit îngrozit să anunţe vecinii. Când aceştia au ajuns acasă la familia Alecu, Marcel deja se spânzurase.
Dana MIHĂILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS