11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCutremurul din Italia

Cutremurul din Italia

92 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului care s-a produs ieri, în centrul Italiei, potrivit unui nou bilanţ al echipelor de salvare, transmite AFP.

Oraşul Aquila, situat la circa 100 de kilometri nord-est de Roma, este cel mai afectat de seism, acesta fiind epicentrul cutremurului, localizat la cinci kilometri adâncime. Magnitudinea variază în funcţie de diversele estimări. Institutul american USGS a anunţat o magnitudine de moment de 6,3 grade pe scara Richter.

Premierul italian Silvio Berlusconi a decretat situaţie de urgenţă naţională şi l-a desemnat pe şeful protecţiei civile, Guido Bertolaso, coordonator al operaţiunilor de salvare.

Seismul a lăsat fără locuinţe aproximativ 50.000 de persoane, potrivit Protecţiei civile. Oamenii „vor fi rapid mutaţi în hoteluri sau structuri" care sunt în curs de amenajare, a dat asigurări ministrul de interne, Roberto Maroni.

Din datele pe care le are Ministerul de Externe, nici un cetăţean român nu se numără printre victimele cutremurului din Italia, dar comunicarea este foarte dificilă cu zona afectată, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu.

„Până în acest moment nu avem raportată nici o victimă cetăţean român. Ambasada României din Italia este în contact permanent cu autorităţile şi comunitatea românească din zonă, dar, din cauza cutremurului, comunicarea se face foarte greu pentru că au picat liniile de telefon şi conexiunile la internet", a explicat Alin Şerbănescu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII