14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBecali şi-a făcut singur dreptate

Becali şi-a făcut singur dreptate

Judecătoria Sectorului 1 şi-a motivat decizia de arestare a lui Gigi Becali, spunând că acesta prezintă pericol public deoarece este recunoscut în unele medii ca formator de opinie şi că acesta nu îşi poate face singur dreptate.

Judecătoria Sectorului 1 motivează decizia de arestare a lui Gigi Becali şi prin faptul că finanţatorul Stelei este recunoscut în unele medii drept formator de opinie şi multe dintre conduitele acestuia sunt exemplu de urmat. „În prezenta cauză, gravitatea deosebită a faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor poate fi suficientă pentru a contura aprecierea că aceştia prezintă pericol pentru ordinea publică“, se arată în motivare. Potrivit legii, chiar dacă s-ar proba în mod cert că părţile vătămate au furat maşina lui Becali, „nu este de conceput într-o societate democratică cu reguli de conduită şi convieţuire clare să se recurgă la proceduri judiciare paralele, care nu au nici o legătură cu ordinea şi statul de drept, ci intră în sfera ilicitului penal“. Potrivit Judecătoriei Sectorului 1, însuşi finanţatorul Stelei ar fi recunoscut indirect săvârşirea faptei de care este acuzat de procurorii bucureşteni, şi anume lipsire de libertate.
„Instanţa reţine că inculpatul Becali George a solicitat celor trei părţi vătămate acele declaraţii olografe pentru a se asigura că acestea nu vor reclama ceea ce s-a întâmplat, aşa cum el însuşi recunoaşte în declaraţia dată judecătorului: «Precizez că, pentru a mă asigura că nu se apucă să reclame  cei trei ceva împotriva mea… i-am pus să dea câte o declaraţie în care au recunoscut că sunt autorii furtului maşinii»“, se mai arată în motivare. Astfel, instanţa susţine că fapta lui Becali de lipsire de libertate se referă strict la momentul în care părţile vătămate au fost ţinute în barul din Pipera şi au fost puse să dea declaraţii. „În barul aflat în incinta acestei locaţii, părţile vătămate au fost în continuare lipsite de libertatea de deplasare, fiind obligate să dea declaraţii olografe la solicitarea inculpatului Becali George, în care recunoşteau furtul autoturismului acestuia şi făceau afirmaţia, nereală, că s-ar fi deplasat acolo de bunăvoie“, se arată în document.

Sandu Geamănu ştia de furtul maşinii lui Becali

Judecătoria Sectorului 1 arată, în decizia din cazul Becali, că din interceptările telefonice rezultă că Ilie Alexandru (Sandu Geamănu – n.r.) „cunoştea detaliile întregului incident“, respectiv furtul maşinii finanţatorului Stelei.
În acelaşi context, instanţa susţine că, din interceptări şi declaraţii, reiese că, pentru recuperarea maşinii, a fost plătită şi o recompensă lui Cătălin Zmărăndescu şi Nicolae Dumitraşcu.
Numele lui Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, a fost indicat prima dată de avocaţi ca fiind cel al persoanei care a stat în spatele furtului maşinii finanţatorului Stelei şi al încercării de şantajare a lui Becali pentru recuperarea acesteia.
Procurorii au la dosarul lui Becali o interceptare a unei discuţii dintre fraţii Geamănu, în care Sandu Geamănu afirmă că finanţatorul Stelei a procedat la fel cum a făcut şi el pentru afaceristul Mihai Bucurenciu, adică a răpit persoane, potrivit motivării instanţei.
„Frate, ce a făcut el (Becali – n.r.) acum am făcut eu pentru Bucurenciu, da numai că mie mi-a dat zece ani“, îi spune interlopul Ilie Alexandru fratelui său Ilie Petre într-o interceptare de la dosarul lui Becali.
Instanţa a mai reţinut, în încheierea din noaptea de 2 spre 3 aprilie, în baza căreia a fost arestat Becali, o discuţie dintre una din părţile vătămate, fără a nominaliza care însă, şi Sandu Geamănu: „Sandule, dacă aş şti că mă duc la puşcărie, aş face şi eu câţiva ani, bătaia şi umilinţa care am luat-o la Becali în curte, mi-am lăsat sângele acolo, la expertiză se poate constata că-i sângele meu, că am fost privat de libertate, … am şi eu demnitatea mea de bărbat, nu pot să mă transform din bărbat în femeie“.
În ceea ce priveşte cazul Bucurenciu, cunoscut public drept „afacerea Portbagajul“, Ilie Alexandru a fost trimis în judecată de procurori pe 11 iunie 2000 după ce la ordinul unui afacerist bucureştean, Mihai Bucurenciu, a răpit, alături de alte ajutoare de-ale sale, două persoane care au fost sechestrate o lună pentru că i-ar fi furat lui Bucurenciu peste 400.000 de dolari.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII