13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutorităţile din domeniul protecţiei copilului cer modificarea legii

Autorităţile din domeniul protecţiei copilului cer modificarea legii

Autorităţile din domeniul protecţiei copilului propun modificarea Legii nr. 119 privind actele de stare civilă, care să faciliteze luarea în evidenţă şi elaborarea unor acte de identitate provizorii în cazul copiilor care nu au documente de identitate, potrivit ANPDC.

Modificările la Legea nr. 119 ar urma să ajute la elaborarea unor acte de identitate şi pentru familiile care nu au astfel de documente, demers care ar simplifica procedurile de asistenţă a acestor categorii.

Alt subiect discutat în cadrul întâlnirii de luni dintre conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) şi reprezentanţi ai Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială este accelerarea demersurilor pentru înfiinţarea Tribunalului Copilului, instituţie specializată care să judece eficient şi rapid speţele în care sunt implicaţi minorii.

Referitor la proiectele derulate de ANPDC, reprezentanţii acestei instituţii susţin o implicare mai mare a autorităţilor publice şi comunităţilor locale, astfel încât serviciile să se dezvolte cât mai aproape de beneficiar. Secretarul de stat al ANPDC, Ileana Savu, a subliniat necesitatea sprijinirii, inclusiv financiare, a descentralizării în contextul crizei actuale.

În plus, s-a subliniat necesitatea modificării unor acte normative, astfel încât finanţarea serviciilor pentru copii să fie făcută ca până anul trecut, cu un buget clar, distinct, cu procentaje fixe cu privire la contribuţia bugetului de stat, respectiv a bugetelor consiliilor judeţene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS