19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUcigaşul din Tătuleşti, din nou acasă

Ucigaşul din Tătuleşti, din nou acasă

Ionuţ Viorel P., băiatul de 14 ani care pe 26 februarie 2009 şi-a împuşcat mortal prietenul de joacă, la Tătuleşti, cu arma de vânătoare a tatălui său, s-a întors acasă. El a fost externat la sfârşitul săptămânii trecute de la Secţia psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, unde a fost supus unei expertize. În prezent este cercetat în stare de libertate pentru infracţiunea de omor calificat. Anchetatorii spun că în câteva zile va sosi rezultatul expertizei psihiatrice şi vor şti cu exactitate dacă băiatul a avut sau nu discernământ atunci când a comis fapta.

Ionuţ Viorel P. şi-a ucis prietenul de joacă, pe Adrian Nicolae F., din Piteşti, aflat în vizită la bunicii săi din Tătuleşti, cu o armă de vânătoare marca IJ BOK 12, deţinută legal de tatăl său, Marian Popa.

Potrivit prim-procurorului Constantin Croitoriu, şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, până în prezent se ştie cu certitudine că arma nu s-a descărcat accidental şi că ucigaşul a tras, ţinând ţeava puştii foarte aproape de faţa victimei. Expertiza balistică făcută la arma de vânătoare a demonstrat lucrul acesta. „Rezultatul expertizei balistice a arătat că arma nu s-a descărcat accidental, ci prin apăsarea trăgaciului. De asemenea, la expertiza balistică efectuată la arma de vânătoare s-a mai constatat că aceasta a fost ţinută foarte aproape de faţa victimei", a precizat prim-procurorul Constantin Croitoriu.

Copilul transformat în criminal

Potrivit prim-procurorului, în acest caz au dat verdictul şi reprezentanţii Serviciului de Probaţiune din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care au analizat comportamentul minorului. Aceştia au constatat că Ionuţ Viorel era un copil cuminte, cu rezultate medii la învăţătură. Tatăl acestuia, Marian Popa, este cercetat tot în libertate pentru că a lăsat la îndemâna fiului său arma şi cheile de la sertarul în care aceasta era ţinută.

Eugen Iacobescu, procurorul care se ocupă de acest caz, refuză să mai ofere informaţii cu privire la mersul anchetei. Acesta motivează, de fiecare dată, că nu se află în localitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU