9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElena Băsescu demisionează din PD-L

Elena Băsescu demisionează din PD-L

Secretarul general al Organizaţiei de Tineret a PD-L, Elena Băsescu, a anunţat că va demisiona din partid şi că va candida ca independent la alegerile europarlamentare pentru ca tatăl ei să nu fie acuzat de nepotism, iar PD-L să nu „aleagă" între ea şi intelectuali, urmând să revină în PD-L după alegerile din 7 iunie.

Elena Băsescu şi-a anunţat demisia ieri, printr-o declaraţie în care a susţinut că împotriva ei a început o campanie de presă din care au de pierdut tatăl ei, preşedintele Traian Băsescu, şi PD-L. „Nu tata mi-a impus candidatura şi nici partidul nu a acţionat servil acceptându-mi candidatura. Nu doresc să mă ascund după o listă. Nu doresc ca tatăl meu să fie acuzat de nepotism şi nu doresc ca PD-L să aleagă între mine şi intelectuali. Am decis să demisionez din PD-L şi să candidez independent cu menţiunea că voi reveni în partid în urma alegerilor din 7 iunie", a spus fiica preşedintelui Băsescu.

Şanse minime din lipsă de bani

 

Fiica preşedintelui a adăugat că are şanse minime de reuşită deoarece trebuie să strângă 100.000 de semnături de susţinere până pe 7 aprilie, fapt care pune sub semnul întrebării chiar depunerea oficială a candidaturii.

„Sunt conştientă că nu am şanse reale, dar am să încerc. O să-mi rog prietenii din Organizaţia de Tineret să mă ajute să strâng numărul de semnături necesar, în măsura în care vor avea consimţământul organizaţiilor din care fac parte", a spus secretarul general al tinerilor pedelişti.

Alt obstacol menţionat de ea a fost lipsa resurselor financiare. „Ştiu la ce m-am înhămat. Este nevoie de ambiţie, resurse financiare importante, hotărâre şi determinare. Nu am resurse financiare, dar am ambiţie, hotărâre şi determinare", a spus Elena Băsescu. Ea a adăugat că semnul electoral va fi EBA, de la Elena Băsescu, iniţiale regăsite şi la maşina personală. Ea a început să strângă semnăturile de susţinere chiar în sala în care a ţinut declaraţia de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII