14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Margareta Pâslaru, la întâlnirea cu craiovenii
Zeci de craioveni s-au întâlnit sâmbătă, 28 februarie, cu Margareta Pâslaru în cadrul Târgului de carte „Gaudeamus“. Cu flori în mână, admiratorii cântăreţei au aşteptat minute în şir sosirea acesteia în foaierul Teatrului Naţional. Însoţită de edilul-şef şi de directorul Radio Oltenia, Mircea Pospai, Margareta Pâslaru a împărţit zâmbete şi autografe mulţimii. Ultimul album, „Bucuria de a cânta“, cu semnătura artistei, a făcut ca numărul vizitatorilor din faţa standului Editura Casa Radio, care a găzduit marea întâlnire, să fie de ordinul zecilor. „Vă mulţumesc tuturor că aţi venit la această sărbătoare. Am fost cu ani în urmă la Festivalul «Maria Tănase», iată că acesta continuă. Astăzi se desfăşoară şi Zilele «Marin Sorescu», un poet pe care îl iubesc enorm. Volumele lui mă încântă şi acum. Este o înflorire continuă a oraşului, sunt progrese vizibile, motiv pentru care vă felicit din inimă“, a precizat Margareta Pâslaru.  

Un funcţionar european vorbeşte 42 de limbi străine
Un grec de 44 de ani vorbeşte fluent 42 de limbi străine şi va începe în curând să înveţe alte trei, informează site-ul zigonet.com. Ioannis Ikonomou a crescut în Grecia şi lucrează în prezent la Bruxelles, ca funcţionar european, fiind angajat în cadrul Departamentului de traduceri. Ikonomou a început studiul limbilor străine la cinci ani, cu engleza, şi a continuat cu germana, italiana, turca şi multe altele. Cel mai dificil i s-a părut să înveţe maghiara, în timp ce chineza este, din punctul său de vedere, „o limbă simplă, dar extrem de diferită“. „Este vorba de o pasiune începută în copilărie, o perioadă frumoasă pe care mi-am petrecut-o printre dicţionare. Curând voi începe să învăţ amharica, limba oficială a Etiopiei, şi m-am înscris şi la cursuri de limba estoniană şi de malteză“, a povestit Ioannis Ikonomou.

Pe tobogan la serviciu
O clădire de birouri din Anglia a fost dotată cu un tobogan interior, care are menirea de a ridica moralul angajaţilor şi de a le facilita acestora deplasarea prin clădire. După cum informează site-ul zigonet.com, datorită acestei „jucării“, angajaţii pot coborî trei etaje în şapte secunde. Complexul de birouri Electric Works îşi va deschide porţile în câteva zile, oferind acest mijloc unic de deplasare prin clădire. Toboganul este fabricat din oţel şi plastic şi are o înălţime de 26 de metri. Potrivit proiectanţilor, toboganul nu prezintă nici un pericol pentru sănătatea angajaţilor şi le dă posibilitatea să muncească cu drag într-o atmosferă destinsă. Deborah Walsh, responsabilul pentru acest proiect, este de părere că toboganul este o idee strălucită, pe care speră să o încerce mulţi dintre cei care vor tranzita clădirea. Cei care nu au un spirit de aventură foarte dezvoltat vor putea apela la modalitatea clasică de urcat şi coborât, întrucât complexul este dotat şi cu scări, şi cu ascensor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS