9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrins băut la volan

Prins băut la volan

Un tânăr de 20 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care conducea nebuneşte pe străzile oraşului o Dacie, a trecut de un filtru de poliţie fără a opri la semnalele unuia dintre agenţi. Până să plece poliţiştii în urmărirea lui, vitezomanul a reuşit să dispară. Timp de aproape o oră, mai multe maşini de poliţie şi o autospecială de la Departamentul de Intervenţie Rapidă au încercat să dea de urma fugarului. În cele din urmă, au găsit maşina la doar 200 de metri de locul unde şoferul forţase filtrul poliţiei. Acesta a încercat din nou să fugă, dar un echipaj l-a blocat. „Am băut acasă două pahare de vin şi am plecat să-mi duc prietenii la casele lor. Nu i-am văzut pe poliţişti când mi-au făcut semn să opresc“, a spus tânărul şofer.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto le-a spus poliţiştilor că Dacia este împrumutată de la un unchi, iar el este nepotul şefului Poliţiei Rutiere din Severin. „În jurul orei 1.00, pe strada I.C. Brătianu din Drobeta Turnu Severin, am procedat la oprirea în trafic a unui autoturism Dacia, al cărui şofer nu a oprit la semn. Am dat maşina în urmărire, iar după aproximativ o oră am depistat-o. La testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Ambulanţă pentru recoltarea probelor de sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal. Am mai aflat că maşina este proprietatea unchiului său, şi că ar avea o procură pentru ea“, a declarat Costin Imra, agent de poliţie. Întrebat despre gradul de rudenie cu tânărul şofer, şeful interimar al Poliţiei Rutiere Drobeta Turnu Severin, Gheorghe Ghilicică, a spus că nu este adevărat şi că tânărul îl cunoaşte doar după nume. „Tânărul de 20 de ani, Lucian Berciu, care a fost descoperit noaptea trecută băut la volan de un echipaj al Poliţiei Rutiere, nu are nici un grad de rudenie cu nimeni din conducere sau cu subalterni de-ai mei. Cei doi agenţi de poliţie au luat măsurile care se impun. Tânărului i s-a suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru conducerea autoturismului sub influenţa alcoolului şi i s-a întocmit dosar penal, urmând să fie acţionat în judecată. Tânărul mă cunoştea doar după nume, dar nu suntem rude. Autoturismul pe care îl conducea este într-adevăr al unchiului său, Iulian Berciu“, a declarat Gheorghe Ghilicică.  
Lucian Berciu se pare că a uitat cu cine este rudă şi l-a confundat pe şeful Poliţiei Rutiere cu adevăratul său unchi, unul dintre directorii Societăţii de Apă şi Canal din Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII