9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj1.000 de doljeni şi-au înmatriculat maşinile în ultima săptămână

1.000 de doljeni şi-au înmatriculat maşinile în ultima săptămână

Ghişeele au fost lua-te cu asalt după ce noul mod de calcul al taxei a intrat în vigoare. Fiscul şi-a prelungit programul de lucru până pe 11 martie.

 

Aproximativ 1.000 de doljeni s-au grăbit să-şi înmatriculeze maşinile în ultima săptămână, de când taxa de poluare este mai mică, potrivit datelor furnizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj. Mulţi dintre ei şi-au cumpărat autovehiculele în a doua jumătate a anului trecut, dar au amânat înmatricularea până la micşorarea taxei auto, susţin reprezentanţii fiscului. După ce ordonanţa privind modificarea modului de calcul al taxei a intrat în vigoare, ghişeele au fost luate cu asalt. Fiscul a anunţat vineri că doljenii care şi-au cumpărat maşini înainte de 15 decembrie 2008 pot să depună actele necesare calculului taxei de poluare până pe 11 martie inclusiv. În acest caz, taxa auto va fi calculată conform OUG nr. 50/2008 – la nivelul lunii iulie 2008. Posesorii de autovehicule cumpărate înainte de 15 decembrie 2008, pe care le-au înmatriculat după această dată, şi care au avut taxa calculată conform OUG nr. 218/2008 pot depune o cerere de restituire împreună cu decizia de calcul al taxei de poluare şi ordinul de plată cu care s-a achitat aceasta. Diferenţa se restituite în maximum 45 de zile de la data depunerii tuturor actelor.

Până pe 11 martie, ghişeele de primire a solicitărilor de calcul vor lucra după cum urmează: luni-vineri, între orele 8.00 – 18.00, sâmbătă, între orele 9.00 – 14.00 şi duminică, între orele 9.00 – 12.00, în funcţie de volumul solicitărilor din ziua anterioară. În funcţie de necesităţi, fiscul doljean va lua măsurile necesare pentru suplimentarea numărului de ghişee care vor primi solicitări pentru calculul taxei de poluare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU