9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentru de servicii terapeutice pentru copiii cu autism

Centru de servicii terapeutice pentru copiii cu autism

35 de copii din Râmnicu Vâlcea, diagnosticaţi cu autism, vor beneficia de servicii terapeutice de calitate în Centrul „Mara“, care va fi amenajat cu fonduri europene în incinta şcolii din cartierul Copăcelu. Acesta va fi realizat cu fonduri nerambursabile prin Programul PHARE pe Coeziune economică şi socială. Proiectul este realizat de Direcţia de Protecţie Socială a Primăriei Râmnicu Vâlcea în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Vâlcea. Studiul de fezabilitate pentru realizarea centrului în incinta Şcolii nr. 6 Copăcelu a fost aprobat anul acesta prin hotărâre de consiliu local. De amenajarea lui se va ocupa Primăria Râmnicului, care a primit săptămâna trecută 157.835 de euro, adică 80% din valoarea investiţiei, pe programul PHARE. Cofinanţarea administraţiei locale la acest proiect este de 20.000 de euro.
„La Şcoala din Copăcelu se va realiza în perioada imediat următoare un centru complex destinat prestării de servicii terapeutice pentru aproximativ 35 de copii din municipiu diagnosticaţi cu autism. În şedinţa consiliului local care are loc săptămâna aceasta vor fi supuse aprobării legislativului regulamentul de organizare şi funcţionare a Centrului «Mara», precum şi schema de personal, iar din luna martie se vor lansa procedurile de selecţie în vederea achiziţiei de lucrări şi dotări necesare“, a declarat Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei.
În prezent, copiii cu autism din Râmnic beneficiază de servicii terapeutice în cadrul Grădiniţei nr. 1 Nord. După ce va fi realizat centrul în Copăcelu, copiii cu autism vor avea un sediu al lor, iar spaţiul eliberat la Grădiniţa nr. 1 va putea fi destinat preşcolarilor din acest cartier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS