Dotări pentru serviciile de voluntariat

Autori


Serviciile de voluntariat pentru situaţii de urgenţă din 82 de localităţi din judeţul Vâlcea au achiziţionat echipamente şi bunuri de aproape un milion de euro, fonduri obţinute prin programul PHARE. Şapte localităţi nu au avut această şansă, deoarece fostul Consiliu Local Mateeşti a respins hotărârea de asociere în vederea implementării unui proiect prin care să fie obţinută finanţarea.

Autorităţi locale din 82 de localităţi au participat ieri la Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea la conferinţa finală – Servicii de voluntariat pentru situaţii de urgenţă. Întâlnirea s-a organizat cu ocazia finalizării a opt proiecte finanţate prin programul PHARE din fondul de modernizare pentru dezvoltarea administraţiei la nivel local. Proiectele au vizat dezvoltarea serviciilor de voluntariat pentru situaţii de urgenţă, în opt zone ale judeţului.

„Până să depunem aceste proiecte, ne-am gândit că este bine să împărţim judeţul în zece zone pentru a putea interveni cât mai rapid în orice situaţie. Toate aceste zone s-au delimitat cu ajutorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «General Magheru» (ISU) şi al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea. Pentru că existau semnale că nu sunt foarte multe fonduri am unit apoi zona Voineasa cu cea de la Brezoi şi am realizat un singur proiect. Astfel că am rămas cu nouă proiecte. Au fost elaborate toate cele nouă proiecte, dar Grădiştea, cu şase localităţi arondate, a fost respins pentru că fostul CL Mateeşti a respins hotărârea de asociere în vederea implementării proiectului. S-au depus cele opt proiecte pe PHARE şi toate au obţinut finanţare“, a declarat Ion Câlea, preşedintele CJ Vâlcea.

 

Judeţul Vâlcea prezintă situaţii de urgenţă


 

Cele opt zone ale judeţului care au obţinut finanţare sunt: Râmnicu Vâlcea plus 13 localităţi, Drăgăşani plus 15 localităţi, Băbeni plus nouă localităţi, Govora plus cinci localităţi, Bălceşti plus opt localităţi, Brezoi plus opt localităţi, Horezu plus zece localităţi şi Lădeşti plus şase localităţi. Valoarea celor opt proiecte pe PHARE depăşeşte 940.000 de euro. Din fondurile accesate au fost achiziţionate pentru fiecare localitate: motopompe, scări culisante, motoferăstraie, grupuri electrogene portabile, polidiscuri cu acumulatori, pichete de incendiu, costume de protecţie, măşti contra gazelor, staţii radio mobile, staţii radio portabile, staţii radio fixe, corturi militare, truse de prim ajutor, bărci pneumatice. „Vâlcea e printre judeţele din ţară unde au loc foarte multe situaţii de urgenţă şi riscuri, lucru care a făcut să accesăm acest program. Trebuie asigurate autospeciale cu apă şi săpun în toate localităţile. Şi pentru a le lua pot fi accesate în continuare fonduri pe regiuni“, a explicat colonelul Viorel Mitroi, adjunctul inspectorului-şef al ISU.

Proiectul care a fost pierdut pentru zona Grădiştea nu poate fi reluat pentru a obţine finanţare. Valoarea proiectului era de 120.000 de euro şi CJ Vâlcea intenţionează să finanţeze din surse proprii şi zona Grădiştea, după ce va fi făcut bugetul pe 2009. „Încercăm ca din fondurile CJ să repartizăm o parte zonei Grădiştea şi celorlalte localităţi. Serviciile de voluntariat trebuie să se dezvolte şi aici ca să avem o legătură în tot judeţul. Normal ar fi ca suma de 120.000 de euro să fie suportată de CL Mateeşti“, a spus Câlea.

În prezent, angajaţii Departamentului de Integrare Europeană din cadrul CJ lucrează în parteneriat cu judeţele Dolj, Olt, Gorj şi Mehedinţi la proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă“ pentru a obţine o finanţare de 2,78 milioane de euro.

 Comenteaza acum

2 Comentarii

  1. dog said:

    Trebuie asigurate autospeciale cu apă şi săpun în toate localităţile. Şi pentru a le lua pot fi accesate în continuare fonduri pe regiuni“, a explicat colonelul Viorel Mitroi, adjunctul inspectorului-şef al ISU. —– chiar sunt curios cum arata ‘autospeciale cu apa si sapun’

  2. oldfield said:

    Este vorba de apa si spuma. Nu are omu voie sa greseasca, ce Dracului

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Actualitate

» Universitatea Craiova: Ciprian Tănasă a revenit la echipă, după ce fusese împrumutat la Politehnica Iaşi
» Fotbal: Florin Şoavă a semnat un contract pe trei sezoane cu gruparea din Banie
» SC Oltchim vrea să obţină acceptul Comisiei Europene pentru a primi un ajutor de stat
» Fotbal, Universitatea Craiova: Mititelu afirmă că a avut o ofertă de 6,5 milioane de euro pentru Florin Costea, dar a refuzat-o
» ANP susține că Paul Valută a refuzat tratamentul medical în penitenciar
» Salariul şefului DNA, mai mic decât al subalternilor
» Pensionări cu forţa în administraţie
» Interzis! Se canalizează
» Demisii în lanţ din PSD
» Fermierii vs. APIA în procese pe rol
» Anticorupţia, la mişto
» Scurte stiri
» Miron Cozma vine la Târgu Jiu
» Programul Casa Verde, amânat pe termen nedeterminat
» Corpul de control al primarului a sancţionat 13 firme
» Au câştigat procesul cu Ministerul Sănătăţii
» Anul economisirii
» Bolnavii, trataţi… de sus

Local

» Scurte stiri
» Procedurile de divorţ în cuplurile binaţionale, simplificate
» Obama va fi învestit marţi
» Buget de criză
» Verdict în procesul România – Ucraina
» Meşteşugarii se lansează în afaceri cu bulgarii

Dolj

» Dotări pentru serviciile de voluntariat
» Eminescu şi copiii doljeni

Sport

» Ilie Iordache a făcut deplasarea în Antalya
» Napoli a schimbat regimul
» Pandurii au plecat în Turcia
» Vizită medicală cu Njock şi patru australieni
» Petrecere cu promisiuni de cupe europene
» Scurte ştiri
» Romeo Duicu, în ascensiune
» Ţipko, posibilul adversar al lui Bute
» Şanse mici la Sibiu
» Tricolorii, motivaţi de fete
» Voleibalistele, la Piatra Neamţ
» Energia debutează la Braşov
» Andrei Pavel a avut ghinion la tragerea la sorţi

Magazin

» Salată cu jambon şi pepene galben
» Ruladă de porc cu usturoi
» Sfaturi pentru clătite delicioase
» Prietenii iubitului îţi pot distruge relaţia
» Îngrijirea pielii în sezonul rece
» Pregătiri pentru prima întâlnire
» Scurte stiri
» Tinereţe fără riscuri şi responsabilităţi
» Las Vegas – declinul unui vis
» Săracii miliardari
» Horoscop

Top