14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTehnică depăşită

Tehnică depăşită

Cu toate că anul trecut au salvat 43 de persoane şi bunuri în valoare de 18,3 milioane de lei, fiind solicitaţi zilnic să intervină, salariaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj folosesc tehnică depăşită sau insuficientă, gradul de dotare fiind asigurat în proporţie de numai 63%.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj suplineşte lipsa bazei materiale prin pregătirea personalului. De multe ori, nici aceasta nu se poate desfăşura conform cerinţelor, tot din cauza dotării slabe. Aproape la toate capitolele, tehnica din dotarea pompierilor şi a personalului responsabil cu protecţia civilă are de suferit, peste 80% din dotări fiind depăşite.

Potrivit datelor oficiale prezentate de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, dotarea instituţiei, conform normelor în vigoare, este asigurată numai în proporţie de 63%. Cele mai multe probleme sunt înregistrate la mijloacele de transport, unde deficitul este de peste 80%. Nici la înzestrarea cu autospecialele care intervin la stingerea incendiilor Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu stă bine, deficitul fiind de 35%.

Nu au efectuat decât o şedinţă de tragere

 

Din cauza lipsei muniţiei, salariaţii nu au participat în 2008 decât la o şedinţă de tragere, din cele şase obligatorii. Motivul a fost legat de lipsa gloanţelor, muniţia pentru 2008 fiind asigurată în proporţie de 9,8%. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj are aproape 600 de salariaţi, ceea ce asigură doar 77,4% din necesar. „Gradul de asigurare cu tehnică este deficitar şi am încercat ca prin pregătirea personalului să suplinim deficienţele materiale. Şi echipamentul pentru personal este asigurat doar în proporţie de 80%. Am solicitat întotdeauna ajutor de la consiliul judeţean şi ne-au ajutat în măsura în care au avut fonduri şi cadrul legislativ le-a permis“, a declarat Liviu Dumitraşcu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU