10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Şi-a „deghizat“ câinele în urs panda

Stăpâna unui câine alb din rasa chow-chow şi-a vopsit animalul de companie în aşa fel încât să semene perfect cu un ursuleţ panda, motiv pentru care a fost la un pas să fie arestată. După cum informează site-ul zigonet.com, Poliţia din oraşul Wuhan, din provincia chineză Hubei, a fost informată de mai multe persoane că „o femeie se plimbă pe stradă cu un ursuleţ panda în lesă“. Sosiţi la faţa locului, oamenii legii s-au liniştit în momentul în care au văzut că ursul panda era, de fapt, un câine chow-chow alb, de trei ani, „machiat“ în mod ingenios de stăpâna sa, care este proprietara unui magazin cu accesorii pentru câini. Motivul pentru care poliţiştii au răspuns cu promptitudine acestor sesizări este faptul că ursul panda este o specie protejată şi este interzis prin lege ca aceste animale să fie ţinute în captivitate.

 

Un englez vrea să trăiască un an doar din roadele pământului

Un englez a luat hotărârea să trăiască fără bani timp de un an, informează site-ul zigonet.com. Mark Boyle, de 29 de ani, licenţiat în economie, vrea să trăiască un an numai din roadele pamântului. El va locui într-o rulotă, în apropiere de localitatea Bath, se va hrăni cu alimente din gunoaie, se va încălzi şi va găti cu foc de lemne şi va folosi un duş solar. „Cel mai dificil va fi să mă integrez într-o lume în care totul se învârte în jurul banilor. Voi trăi de azi pe mâine, ceea ce înseamnă că nu voi şti niciodată de unde sau dacă voi mânca“, a declarat Mark Boyle. Tânărul a început năstruşnica aventură în ultima sâmbătă a lunii noiembrie, o zi dedicată protestelor împotriva consumului excesiv şi a globalizării. La începutul acestui an, Mark Boyle a mai avut o tentativă de a trăi fără bani. El a încercat să facă o călătorie până în India, fără nici un ban în buzunar, însă, din păcate, s-a văzut nevoit să renunţe după 482 de kilometri, la Calais, unde nu a reuşit să se înţeleagă cu autorităţile.

 

Distracţie fără alcool la o discotecă din Franţa

Prima discotecă unde nu se consumă alcool şi-a deschis de curând porţile şi, ca o ironie, clubul se află tocmai în localitatea franceză Bourbon. După cum informează site-ul zigonet.com, este vorba de un local unic în Franţa. Julien Luc, patronul barului „Le Be Soft“, a povestit că pe vremea când deţinea un local unde se consumau băuturi alcoolice stătea tot timpul cu frica în sân că vreunul dintre clienţii săi ar putea pleca de acolo cu maşina şi ar putea muri într-un accident provocat de consumul de alcool. În faţa unei astfel de probleme, Julien Luc a luat hotărârea să deschidă o discotecă unde să nu se comercializeze băuturi alcoolice. De curând, discoteca „Le Be Soft“ şi-a întâmpinat primii clienţi, care s-au distrat şi au dansat ore în şir fără să bea altceva decât apă minerală, sucuri de fructe sau cocteiluri pe bază de lactate. Preţul de intrare la discotecă este de cinci euro, în timp ce preţurile băuturilor variază între trei şi patru euro.

 

Emma Watson, goală de dragul artei

Deşi au trecut doar opt luni de când a împlinit vârsta majoratului, Emma Watson nu se sfieşte să declare că nu ar avea nimic împotrivă să apară goală într-un film. Potrivit publicaţiei The Daily Mail, Emma, care interpretează rolul Hermione în seria de filme „Harry Potter“, a fost întrebată de curând dacă ar filma sau nu o scenă nud, iar răspunsul a fost prompt. „Da, aş filma, pentru Bernardo Bertolucci. De fapt, depinde. Nu vă gândiţi că mă veţi vedea prea curând în această postură, pentru că deocamdată sunt la o vârstă ciudată. Nu arăt ca o femeie, dar nici o copiliţă nu mai sunt. Cei de la studiourile de film îmi spun mereu că în câţiva ani o să fiu perfectă pentru astfel de scene. Numai că ei nu iau în considerare şi faptul că eu vreau să termin o facultate“, a spus Emma Watson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS