17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoul guvern, votat în parlament pe 22 decembrie

Noul guvern, votat în parlament pe 22 decembrie

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat luni, la Realitatea TV, că, în urma discuţiilor dintre partide şi preşedintele Băsescu, a fost înaintată data de 22 decembrie pentru votul de învestitură a noului guvern, social-democratul spunând că astăzi cel târziu, ar trebui semnat protocolul cu PD-L.

„Toate partidele, inclusiv cei de la PD-L, au agreat ideea ca desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru să se facă miercuri, iar votul în parlament pentru învestitura noului guvern să fie pe 22 decembrie“, a declarat liderul PSD, adăugând că la Cotroceni liderii partidelor şi preşedintele au discutat despre calendarul acţiunilor următoare.

Geoană a mai spus că ar fi ideal ca, înainte de a fi desemnat premierul, să fie semnat protocolul de coaliţie PSD – PD-L, urmând ca problemele pe structură de guvern, program de guvernare să fie stabilite pe parcurs. El a mai anunţat că, între cele două partide, va funcţiona principiul parităţii, al „egalităţii perfecte între partide“. El a spus că desemnarea persoanelor, a ministeriabililor va fi o chestiune mai uşoară decât principiile de guvernare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS