9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalImpact frontal provocat de o căruţă nesemnalizată, la Dăneasa

Impact frontal provocat de o căruţă nesemnalizată, la Dăneasa

Un bărbat a ajuns la spital rănit, iar două autoturisme au fost avariate, în urma unui accident rutier petrecut sâmbătă noapte, la Dăneasa. Florin Babalâc, de 26 de ani, din Berindei, Dăneasa, conducea o Dacie 1310, pe DN 6 – E 70. La un moment dat, în faţa maşinii a apărut o căruţă nesemnalizată, condusă de George Cruşoveanu, din comuna Radomireşti. Şoferul a văzut vehiculul în ultimul moment şi a vrut să îl evite. A virat stânga şi a pătruns pe contrasens. Din faţă venea însă o autoutilitară marca Peugeot Partener, condusă regulamentar de Cristinel Adam, de 30 de ani, din Drăgăneşti Olt. Cele două maşini s-au izbit frontal. În urma ciocnirii violente, Dacia a fost proiectată în şanţul de pe marginea drumului, iar Peugeotul s-a oprit într-un canal aflat pe partea opusă a şoselei.

Şoferul Daciei, rănit

La locul accidentului au sosit un echipaj de la Descarcerare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal şi o echipă de poliţişti. „În urma impactului, şoferul autoturismului Dacia a rămas încarcerat, fiind nevoie de intervenţie de specialitate pentru scoaterea lui din autoturism. Acesta a suferit fracturi şi contuzii, fiind transportat au ambulanţa la spital“, a spus locotenent colonelul Cristian Croitoru, ofiţer de relaţii publice la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Şoferul autoutilitarei a reuşit să iasă singur din maşina rămasă în canal. El a scăpat fără nici o zgârietură.
Poliţiştii de la Rutieră, împreună cu cei ai Postului de Poliţie Dăneasa, au demarat o anchetă în acest caz. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Căruţaşul a scăpat fără nici o zgârâietură, dar a fost transportat şi el la Spitalul din Caracal, pentru recoltarea probelor biologice. „Din primele cercetări a rezultat că şoferul care conducea Dacia 1310, pentru a evita coliziunea cu un vehicul cu tracţiune animală nesemnalizat, care se deplasa în aceeaşi direcţie, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu autoutilitara marca Peugeot, condusă regulamentar. În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului autoturismului Dacia 1310, care a fost internat la Spitalul din Caracal. În cauză, au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă“, a spus comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS