17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBani de la guvern pentru săraci

Bani de la guvern pentru săraci

Peste 200 de gorjeni cu venituri lunare sub 50 de lei vor primi, în această săptămână, ajutoare cuprinse între 200 şi 600 de lei.

În judeţul Gorj există, potrivit lui Vasile Picioruşi, directorul Direcţiei de Muncă şi Incluziune Socială (DMIS), peste 300 de familii care primesc lunar indemnizaţii, pensii şi alte venituri sub 50 de lei. Doar 204 dintre acestea vor primi ajutorul promis de Guvernul României, cuprins între 200 şi 600 de lei, restul neîntrunind condiţiile impuse de lege. În perioada 16-23 octombrie, reprezentanţii DMIS Gorj au efectuat o serie de anchete sociale la persoanele care au venituri lunare din pensii, ajutoare şi indemnizaţii acordate din bugetul de stat sau al asigurărilor sociale de stat de până la 50 de lei. După ce s-au stabilit persoanele care vor primi banii, Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse a aprobat propunerile DMIS Gorj de a acorda ajutoare financiare celor 204 persoane.

 

Gorjul, locul II pe ţară la ajutoare

 

Suma care va fi plătită la nivelul judeţului Gorj se ridică la peste 74.000 de lei. „Ajutorul financiar se acordă o singură dată şi variază în funcţie de venitul persoanei“, a precizat Vasile Picioruşi. Beneficiarii vor primi banii în cursul acestei săptămâni, prin mandate poştale. Primele cinci comune din judeţ cu cei mai mulţi beneficiari sunt Crasna, cu 20 de persoane, Polovragi – 10, Prigoria – 13, Roşia de Amaradia – 13 şi Stăneşti – 9. La Runcu, 15 oameni vor primi ajutorul de la guvern, iar la Dăneşti, şapte gorjeni vor lua între 200 şi 600 de lei. În localităţile urbane, cele mai multe ajutoare vor fi împărţite la Târgu Jiu: 14. La Motru, Rovinari, Turceni, doar câte o persoană va primi aceşti bani. În ceea ce priveşte numărul de anchete sociale efectuate şi cuantumul ajutoarelor propuse, judeţul Gorj se află pe locul II pe ţară, cu 7,3% din totalul ajutoarelor acordate de Ministerul Muncii, locul I fiind ocupat de judeţul Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS