19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Recif de corali în magazia casei

Un britanic este mândrul proprietar al unui recif de corali. După cum informează site-ul thesun.co.uk, Clayton Smith din localitatea Bromley şi-a petrecut ultimii zece ani crescând corali, iar în prezent îngrijeşte peste 120 de specii, care trăiesc într-un acvariu uriaş din magazia britanicului. „Unora dintre pasionaţii de lumea marină le plac coralii moi, care se unduiesc, alţii îi preferă pe cei solizi, cu aspect de piatră. Dar am observat că majoritatea îşi doresc să aibă în acvarii corali fosforescenţi“, a explicat domnul Smith. Pornind de la un singur coral, de-a lungul anilor, fermierul britanic şi-a dedicat timpul liber îngrijirii acestor vietăţi şi perfecţionării tehnicilor de cultivare şi creştere. „Ideea de a avea propria fermă de corali seamănă foarte mult cu tendinţa ce apăruse în anii ’60-’70, când toată lumea creştea în acvarii peşti tropicali. Dar coralul este un «animal de companie» incredibil“, a declarat entuziast britanicul.

Băţul de lemn este oficial o jucărie

Reprezentanţii Muzeului Jucăriilor şi Jocului din New York au decretat de curând că băţul de lemn este recunoscut în mod oficial drept o jucărie. După cum informează site-ul cyberpresse.ca, angajaţii muzeului au enumerat câteva motive care justifică această „onoare“ ce i-a fost făcută unei simple bucăţi de lemn. În primul rând, beţe de lemn de toate formele şi mărimile se găsesc la tot pasul în natură, deci nu este nevoie să cheltuim sume fabuloase pentru a avea o astfel de jucărie. În al doilea rând, un băţ de lemn inspiră spontaneitate şi stimulează imaginaţia, putând fi folosit drept creion, baghetă magică, spadă, undiţă, baston şi multe altele. În final, reprezentanţii muzeului au ţinut să aducă aminte copiilor de toate vârstele că un simplu băţ de lemn poate fi jucăria preferată a unui căţel, care apropie şi mai mult animalul de stăpân. Galeria de jucării recunoscute în mod oficial numără în prezent 41 de obiecte, dintre care menţionăm bicicleta, păpuşa Barbie, creioanele de colorat sau jocul Monopoly.

Ucisă de sicriul soţului său

O braziliancă de 67 de ani, care participa la înmormântarea soţului său, a fost ucisă de sicriul defunctului, informează site-ul cyberpresse.ca. Neobişnuitul incident s-a petrecut în sudul Braziliei. Marciana Silva Barcelos se afla pe locul din faţă al dricului ce îl transporta pe soţul ei pe ultimul drum. Din nefericire, maşina mortuară a fost implicată într-un accident rutier, moment în care sicriul a căzut peste femeie, rupându-i gâtul şi ucigând-o pe loc. Şoferul dricului şi fiul femeii au scăpat doar cu câteva răni uşoare. Soţul doamnei Barcelos murise cu două zile înainte din cauza unui infarct survenit în timp ce dansa la o petrecere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS