19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPaul Valută, absent de la proces

Paul Valută, absent de la proces

Judecarea de către Tribunalul Timiş a dosarului devalizării BRD Craiova a fost amânată din nou ieri, după ce principalul inculpat, Jahani Farid, zis Paul Valută, a absentat pe motive de sănătate. Ceilalţi şase inculpaţi în dosar au solicitat instanţei ca procesul să nu se mai amâne, iar cel de-al şaptelea inculpat, Jahani Farid, să fie judecat separat. Următorul termen de judecată este programat pentru 5 decembrie.

La sfârşitul lunii trecute, cei şapte inculpaţi au primit încă 60 de zile de arest, în urma unei decizii a Tribunalului Timiş. Cu o zi înainte, Paul Valută, considerat şeful filierei care a fraudat banca, a fost adus pe targă în faţa instanţei. El este de mai multă vreme în greva foamei şi este foarte slăbit. În prezent, Jahani Farid se află la Bucureşti pentru o expertiză medicală, la Spitalul Penitenciar Jilava. Expertiza trebuie să ateste dacă starea de sănătate îi mai permite sau nu inculpatului să continue să ia parte la proces.

În acest dosar, şapte persoane sunt acuzate de aderare la un grup de crimă organizată, infracţiuni în domeniul informaticii şi spălare de bani. Aceştia sunt Jahani Farid, Mihaela Rosa Biţu, casieră la BRD Craiova, Doru Meosu, Paul Mânzu, Osman Tunc şi Eugen Florescu. Prejudiciul creat băncii se ridică la 2,2 milioane de euro. Potrivit procurorilor DIICOT Timiş, la începutul lunii februarie, angajata unei bănci din Craiova, Mihaela Rosa Biţu, a transferat, cu ajutorul unei parole furate de la directorul sucursalei bancare, peste două milioane de euro în mai multe conturi private, aparţinând complicilor. Potrivit anchetatorilor, femeia a fost ajutată de cinci complici: Doru Meosu, Paul Vasile Mânzu, Osman Tunc şi Eugen Florescu. Jumătate din sumă a fost virată lui Osman Tunc, iar restul lui Doru Meosu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII