9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal850 de salarii de merit pentru dascălii din Olt

850 de salarii de merit pentru dascălii din Olt

Inspectoratul Şcolar Judeţean a stabilit la 850 numărul de salarii de merit care vor fi acordate dascălilor din Olt în 2009, cifra reprezentând 15% din totalul normelor didactice.

Numărul salariilor de merit care se acordă în anul 2009 personalului didactic din învăţământul preuniversitar de stat din judeţ a fost stabilit la 850, reprezentând, conform prevederilor metodologiei, 15% din totalul normelor didactice. Plusul la salariu, lună de lună, de la 1 ianuarie până la 31 decembrie 2009, este de 15%. Faţă de 2008, se înregistrează o scădere a numărului de salarii, ca urmare a reducerii posturilor, cu mai mult de zece. În aceste zile, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt va repartiza şi transmite unităţilor şcolare numărul salariilor de merit, iar în perioada 24-26 noiembrie, fiecare şcoală va afişa lista cu punctajul defalcat, pe fiecare categorie de personal angajat. Etapa este deosebit de importantă, a atras atenţia inspectorul de personal, Cristian Miu, nerespectarea acestei prevederi din regulamentul de acordare a salariilor de merit generând, anul trecut, un val de contestaţii înaintate de profesorii nemulţumiţi către ISJ. „În şedinţele cu directorii, de miercuri şi joi, vom da câteva exemple de şcoli în care am dispus reluarea procedurii de repartizare a salariilor de merit, tocmai pentru că s-a sărit peste această etapă importantă. Este vorba de Mihăieşti, Seaca, Sprâncenata“, a declarat inspectorul şcolar Cristian Miu. Tot ca exemplu s-a mai menţionat Şcoala Băbiciu, în sensul pozitiv de data aceasta, fiind unitatea care anul trecut a elaborat propria fişă de evaluare, pe care a pus-o la dispoziţia cadrelor didactice, după ce cu un an înainte personalul nemulţumit a contestat procedura.
Pentru personalul didactic auxiliar din judeţ sunt disponibile 70 de salarii de merit, mai multe decât anul trecut. Şcolile care au mai mult de şase angajaţi, personal nedidactic, pot, la rândul lor, să acorde salarii de merit acestei categorii, cu respectarea aceluiaşi procent de 15%. Aceste cazuri sunt însă destul de puţine. Cadrele didactice cu rezultate deosebite, interesate de salariile de merit, vor întocmi şi vor depune la conducerea unităţii, în perioada 27 noiembrie – 5 decembrie, un raport de autoevaluare a activităţii şi o cerere. Personalul de conducere, îndrumare şi control va întocmi raportul de autoevaluare a activităţii şi o cerere, care vor fi depuse la ISJ. 
În perioada 8-9 decembrie, acestea vor fi evaluate în consiliul profesoral al unităţii, iar pe 10-11 decembrie, consiliul de administraţie al şcolii va aproba nominal personalul căruia i se atribuie salariul de merit. Procesul se va încheia pe 19 decembrie, după rezolvarea contestaţiilor. Deşi acestea se depun la unitatea de învăţământ, cele mai multe sunt adresate şi către ISJ, instituţie care, pentru a analiza situaţia în teren, este obligată să depăşească, de obicei, termenul de 19 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII