11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPreţul alegerilor

Preţul alegerilor

Un buletin de vot pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie va costa între 0,36 şi 0,45 lei. În total, pentru judeţul Olt se vor tipări 870.000 de exemplare, iar costurile vor fi suportate de prefectură.

Pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie se vor tipări două tipuri de buletine de vot. Cele pentru Senat (435.000 de exemplare) vor avea câte opt pagini şi un preţ de 0,36 lei. 125.000 dintre cele 435.000 de buletine necesare pentru Camera Deputaţilor vor avea însă câte zece pagini şi vor costa 0,45 lei. Potrivit informaţiilor furnizate de Instituţia Prefectului, diferenţa de preţ între cele două tipuri de buletine este generată de numărul mai mare de candidaţi pentru Colegiile 5 şi 6 la Camera Deputaţilor, care implică mai multe pagini.

Preţul total al celor 870.000 de buletine de vot va fi de 324.450 de lei.

SC Imprimeria SRL, care a câştigat licitaţia pentru realizarea lor, s-a angajat că va tipări, gratuit, şi cele trei feluri de liste necesare pentru alegerile parlamentare. Vor fi tipărite câte 3.800 de exemplare din lista electorală suplimentară, extrasul de pe copia listei electorale permanente şi cel de pe lista electorală permanentă. Imprimeria s-a obligat, de asemenea, să aducă hârtia pentru buletinele de vot de la Curtea de Argeş, din rezervele naţionale ale statului. Cantitatea de hârtie rămasă nefolosită va fi dusă înapoi tot de firma care tipăreşte buletinele.

 

Machetele buletinelor, aprobate

 

Săptămâna trecută, Prefectura Olt a realizat machetele pentru buletinele de vot. Ele au fost transmise joi Biroului Electoral Judeţean (BEJ), care a afişat modelele la sediu. „Am prezentat machetele reprezentanţilor tuturor partidelor politice şi nimeni nu a avut nici o obiecţie. Şi-au verificat cu toţii însemnele partidelor şi numele de pe listele cu candidaţi şi nu s-au descoperit erori. La expirarea termenului legal de depunere a contestaţiilor, respectiv mâine (sâmbătă – n.r.), vom dispune tipărirea buletinelor“, a spus vineri Sorinel Vasile, locţiitorul preşedintelui BEJ.

El a adăugat că, atâta timp cât toţi reprezentanţii partidelor politice au fost de acord cu machetele, sunt foarte puţine şanse ca acestea să fie contestate. Zilele acestea, Prefectura Olt va comunica tipografiei să înceapă imprimarea buletinelor, banii pentru acest serviciu urmând să fie daţi abia după finalizarea tipăririi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS