9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomii nu suportă arestul

Romii nu suportă arestul

Trei romi, care au fost arestaţi preventiv la începutul lunii mai, după ce au tăiat cu săbiile un bărbat de aceeaşi etnie, ar vrea să iasă din arest, însă până acum toate încercările lor au eşuat.

 

Petrică Neguţ, de 51 de ani, Felix Neguţ, de 30 de ani, şi Ionel Curte, de 42 de ani, toţi din Craiova, au fost reţinuţi de poliţişti pe 4 mai, după ce au provocat un scandal şi l-au tăiat cu săbiile şi cuţitele pe Feli Mustafa, de 28 de ani, tot din municipiu, în urma unui conflict izbucnit în apropierea Târgului de săptămână Romaneşti. Reglarea de conturi între cei patru romi a avut loc la câteva zile după ce poliţiştii şi jandarmii craioveni lansaseră acţiunea „Cruciada II“, în încercarea de a reduce numărul conflictelor stradale din Craiova.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit atunci că între cei trei şi Mustafa exista un conflict mai vechi, iar pe 4 mai, când s-au întâlnit în apropierea Târgului Romaneşti, s-au luat la ceartă, Mustafa fiind tăiat cu o sabie în timpul conflictului. IPJ Dolj a comunicat că, în urma probatoriului administrat, cei trei au fost introduşi în arest, pe bază de ordonanţă de reţinere. După aceea au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Craiova au apreciat că propunerea procurorilor este întemeiată şi au emis pe numele celor trei agresori mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cereri de liberare şi recursuri

 

După definitivarea cercetărilor, la sfârşitul lunii mai, cei trei romi au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Apărătorii lui Petrică Neguţ, Felix Neguţ şi Ionel Curte au făcut mai multe demersuri pentru scoaterea acestora din arest, însă nici unul nu a fost încununat cu succes. Ultima încercare a romilor de a ieşi din arest a fost pe 30 octombrie, însă magistraţii Judecătoriei Craiova au respins cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de inculpaţi. Aceştia au făcut recurs la Tribunalul Dolj, însă acolo au rămas fără apărători. Conform reprezentanţilor Tribunalului Dolj, în şedinţa de luni, a fost încuviinţată cererea depusă de apărătorii inculpaţilor, prin care solicitau acordarea unui nou termen de judecată, aceştia fiind în imposibilitatea de a se prezenta. Judecarea recursului a fost amânată pentru marţi, însă cei trei inculpaţi, Petrică Neguţ, Felix Neguţ şi Ionel Curte, au solicitat acordarea unui nou termen pentru a-şi angaja alţi apărători. Judecarea cauzei a fost amânată pentru 10 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII