19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProfi şi Penny Market, amendate

Profi şi Penny Market, amendate

Supermarket-urile, hipermarket-urile şi lanţurile de magazine din judeţul Olt au fost în vizorul inspectorilor Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC). În urma controalelor, centrele comerciale Profi din Slatina şi Penny din Caracal au fost amendate cu câte 3.000 de lei. În ambele s-au constatat deficienţe la comercializarea cartofilor.

Lucrătorii OJPC au urmărit, în timpul verificărilor, condiţiile de comercializare şi depozitare a produselor, încadrarea lor în termenul de valabilitate şi indicarea preţului. „Au fost verificaţi şase operatori economici de pe raza judeţului, la doi dintre aceştia constatându-se abateri. Controalele s-au derulat la nivel naţional, în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie. Valoarea totală a amenzilor aplicate în Olt a fost de 6.000 de lei“, a spus Sorin Ţîrcomnicu, inspectorul-şef adjunct al OJPC.

La Profi, inspectorii au descoperit că o bună parte din sacii de cartofi oferiţi spre vânzare nu aveau greutatea reală înscrisă pe etichetă, iar la Penny Market, cartofii nu aveau etichetă. „În cazul unui supermarket, amenda a fost aplicată pentru nerespectarea Legii nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte în relaţia cu consumatorii, iar în celălalt caz s-au constatat deficienţe de informare la produsele alimentare“, a explicat şeful OJPC.

El a adăugat că la nici unul dintre magazinele verificate nu
s-au găsit nereguli în depozitarea mărfii şi nici cazuri de produse cu termenul de valabilitate depăşit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS