17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi profesorii vâlceni protestează

Şi profesorii vâlceni protestează

Dascălii de la Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret“ au declanşat ieri greva de avertisment, urmând ca, din 18 noiembrie, toţi sindicaliştii din educaţie să intre în grevă generală. Din 13 noiembrie, Alianţa Sed Lex anunţă că activitatea din administraţiile publice va fi paralizată, iar din 20 noiembrie vor fi în grevă şi sindicaliştii de la Sanitas, precum şi toţi bugetarii afiliaţi la CNSLR Frăţia.
Cei care au început primii protestele sunt sindicaliştii din învăţământ, nemulţumiţi că guvernanţii nu au acceptat majorarea salariilor profesorilor cu 50% de la 1 octombrie 2008, deşi legea a întrunit voturile majorităţii în plenul Camerei Deputaţilor, Curtea Constituţională a declarat-o constituţională, iar preşedintele a promulgat-o.
Cadrele didactice din Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret“ au intrat ieri în grevă de avertisment, urmând ca pe 10 noiembrie să declanşeze greva de avertisment şi celelalte trei sindicate ale profesorilor. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, la care sunt afiliaţi majoritatea sindicaliştilor din şcolile vâlcene, a anunţat că va declanşa greva generală din 18 noiembrie. Liderii profesorilor din şcolile vâlcene se vor întâlni în această săptămână la Casa Sindicatelor, pentru a hotărî cum va decurge greva în judeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS