11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalApă la sfântu-aşteaptă

Apă la sfântu-aşteaptă

Racordarea la reţeaua publică de apă a cartierului craiovean Popoveni a fost din nou amânată. Ultimul termen anunţat de autorităţi – finalul lunii octombrie – s-a dus şi el, ca, de altfel, şi altele. Autorităţile locale se contrazic în privinţa datei la care trebuia finalizată lucrarea.

 

31 octombrie a fost ultimul termen la care autorităţile locale le-au promis craiovenilor din Popoveni că vor fi racordaţi la reţeaua publică de apă. „Data până la care trebuie să fie finalizate lucrările este 31 octombrie. În condiţiile nerespectării termenului dat, constructorul, respectiv Hidroconstrucţia, va primi penalizări“, preciza, în urmă cu o lună, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu.

Cum ziua cu pricina a trecut, locuitorii din Popoveni s-au întrebat şi ne-au întrebat dacă nu a fost o greşeală, spunând că ei au aşteptat sfârşitul de lună cu sufletul la gură. Când am întrebat şi noi, la rândul nostru, la primărie, am aflat că, de fapt, lucrările sunt în termen. „Lucrările trebuie să se finalizeze cel mai târziu pe 15 noiembrie. S-a înţeles greşit, lucrările au demarat pe 15 septembrie şi au la dispoziţie două luni. Dacă ar fi trecut termenul-limită, se ajungea, probabil, la un act adiţional, dar nu este cazul“, a declarat sec Carmen Licu.

Iarna, pe conducte

 

Oamenii nu mai ştiu pentru a câta oară se amână finalizarea racordării la reţeaua de apă. Din septembrie, când primarul a anunţat că se va face recepţia lucrărilor, Hidroconstrucţia SA le-a tot dat asigurări oamenilor şi edilului-şef că luna următoare e gata, şi tot aşa, până s-a ajuns în noiembrie. Ieri, pe străzile din Popoveni, muncitorii de la Hidroconstrucţia SA săpau de zor la şanţuri, dinspre conducta principală spre gospodăriile celor care vor să beneficieze de apă la robinet. Următorii paşi vor fi racordarea abonaţilor la reţeaua principală şi instalarea căminelor pe proprietatea beneficiarilor interesaţi. „Nu ştiu ce să mai zic. Noi am avut inspiraţia să ne facem lucrările şi acum ne-am prins la conducta principală. Dar nu avem încă apă, pentru că nu s-a finalizat lucrarea. Aşteptăm asta din vară, când am tot întrebat la primărie şi ni s-a spus că în septembrie totul va fi gata. Mai este o lună şi vine iarna şi tot aşa ne găseşte. Cum să spună acum că sunt în termen? Numai mie nu ştiu de câte ori mi-au răspuns că luna aceasta, luna următoare şi asta din vară“, a afirmat Mioara Cojocaru, locuitoare în Popoveni.

Nici cei de la Regia de Apă Oltenia, administratorul reţelei de apă în municipiu, nu cunosc data la care vor primi custodia noilor lucrări. „Primăria Craiova trebuie să recepţioneze lucrarea, pentru că ei au angajat constructorul, în speţă, SC Hidroconstrucţia SA, după care, printr-o hotărâre a consiliului local, va fi dată regiei, în administrare. Până în acel moment noi nu avem nici o legătură cu lucrarea în cauză. Înţelesesem ceva de jumătatea lunii, dar numai pentru o stradă“, a precizat Mihaela Chiriţescu, şefă birou relaţii cu publicul, din cadrul RA Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU