10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitica sănătoasă de dreapta a triplat pensiile românilor

Politica sănătoasă de dreapta a triplat pensiile românilor

Fără o creştere economică susţinută şi constantă, pensionarii nu ar fi avut parte de majorări repetate ale punctului de pensie. Acesta este mesajul care s-a difuzat în ultimele luni de la Bucureşti. Au vorbit pe rând despre aceste lucruri premierul, ministrul muncii alături de ministrul economiei şi finanţelor.

De cealaltă parte a baricadei s-au aflat partidele din opoziţie, care au încercat să-şi atribuie paternitatea gestului. A curs multă cerneală şi s-au alocat spaţii media uriaşe pentru dezbaterea acestei teme. Cine are dreptate? Se poate purta oare această discuţie în termeni de cine dă mai mult şi mai repede?

Virgil Popescu, şeful Departamentului de Dialog Social din cadrul Cancelariei Primului-Ministru şi candidat pentru un colegiu de deputat în judeţul Mehedinţi, ne-a declarat că acest guvern şi-a asumat răspunderea politică pentru toate aceste măriri repetate ale pensiilor. Toată hârjoneala politică din jurul acestei teme nu este decât un exerciţiu ieftin de imagine al unora care stau pe margine şi comentează fără să cunoască dimensiunea reală a acestui demers.

„Fie că vorbim despre mărirea cu 20% a pensiilor operată la 1 octombrie a.c., fie că vorbim despre mărirea angajată de acest guvern pentru 1 ianuarie 2009, ele nu se puteau face dacă nu existau bani“, a declarat Virgil Popescu, candidatul PNL pentru Colegiul 4 Mehedinţi.

Nimeni nu poate contesta faptul că, începând din 2006, creşterea pensiilor a fost reală şi ea nu s-a produs doar pe hârtie. În opinia candidatului liberal, aceste măriri sunt o consecinţă firească a faptului că economia merge bine, salariile au crescut şi ele, iar, prin urmare, contribuţiile la bugetul asigurărilor sociale sunt mai mari. Datorită acestor politici sănătoase de dreapta, pensiile românilor s-au triplat în aceşti ani.

Pentru mulţi politicieni, politica se face la Bucureşti. Ei nu înţeleg faptul că pensiile cresc printr-un efort comun. Reprezentanţii în teritoriu, fie ei deputaţi, senatori sau prefecţi, pot pune umărul la construcţia bugetară prin atragerea de investiţii în teritoriu. Liberalul Virgil Popescu ne-a asigurat că în calitate de viitor reprezentant la centru al locuitorilor din colegiul său se va implica în identificarea oportunităţilor de dezvoltare locală şi, în parteneriat cu instituţiile abilitate, va aduce acele investiţii care se potrivesc zonei şi care vor crea valoare adăugată. „Motorul de dezvoltare a unei economii sunt investiţiile străine directe. Adevăraţii purtători de valoare adăugată sunt companiile multinaţionale. La noi în zonă acestea sunt puţine sau lipsesc. Actorii locali nu
s-au implicat suficient în această zonă, astfel încât să fim consideraţi atractivi pentru marii jucători care au intrat pe piaţa românească. Am fost ocoliţi şi am asistat la dezvoltarea acestor investiţii în judeţe vecine. Ni se potriveşte de minune proverbul „Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi-n traistă“.

Depinde de fiecare dintre noi, dacă părinţii şi bunicii noştri vor beneficia în continuare de aceleaşi creşteri susţinute ale pensiilor. Pe măsură ce economia va creşte şi mai mult, posibilităţile vor deveni mai mari. Guvernul prin politicile sale nu este singurul responsabil, pâinea şi cuţitul aparţin şi celor de la nivel local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS