14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCursuri de informatică la 76 de ani

Cursuri de informatică la 76 de ani

A vrut să vadă dacă mai poate învăţa şi a reuşit ca la 76 de ani să navigheze pe internet. Şi-a împlinit visul de a avea un calculator. Ion Cârnu din Târgu Jiu a demonstrat că, dacă vrei, poţi.

GORJ. În ciuda faptului că are 76 de ani, Ion Cârnu din Târgu Jiu a învăţat să lucreze cu un calculator şi să navigheze pe internet. Din cauză că nu ştia să folosească un calculator, Ion Cârnu a fost nevoit să înveţe la această vârstă lucruri noi. A început să se intereseze de ofertele din Târgu Jiu pentru cursuri de calculatoare şi a ales Centrul de Calcul. S-a înscris la un modul, unde a fost coleg cu persoane de vârsta nepotului său.

„Am încercat eu acasă, dar nu mă descurcam. Am venit la cursurile de informatică de la Centrul de Calcul. Aici, după explicaţiile de la curs, îmi este foarte uşor să lucrez cu calculatorul. Laptopul meu de acasă mi se pare puţin mai complicat, dar o să mă descurc. Am terminat primul modul. Din păcate, nu pot să mai vin. Am probleme cu inima“, a explicat Ion Cârnu.

 

„Mă pasionează internetul“

 

Ion Cârnu spune că vrea ca în fiecare dimineaţă, după ce se trezeşte, să citească presa pe internet. „Eu am fost un pic diferit. În tinereţe îmi plăcea să citesc foarte mult, să mă scufund în lumea cărţilor. În copilărie, făceam aparate radio cu galene pentru mine şi prietenii mei. Acum mă pasionează internetul. De ce? Lumea virtuală este nemărginită. Sunt multe lucruri pe care vreau să le revăd, care erau pe vremea mea, şi acum pot să am din nou tangenţă cu ele cu ajutorul calculatorului. De exemplu, vreau să ascult muzica de pe timpul nostru, să revăd un film cu actorii preferaţi. Dar cel mai mult îmi doresc ca, în fiecare dimineaţă, să fac revista presei pe internet. Îmi place foarte mult asta. Apoi să văd noile modele de automobile“, a spus Ion Cârnu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS