11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAndreea Folea, condusă pe ultimul drum

Andreea Folea, condusă pe ultimul drum

Andreea Folea, adolescenta de 15 ani care s-a sinucis de ruşine duminică seară, în camera sa de la Căminul-Internat din Călimăneşti, a fost înmormântată ieri.

Satul Goruneşti din localitatea vâlceană Bălceşti s-a îmbrăcat ieri în haine negre. Oameni simpli, care au cunoscut-o pe Andreea, prieteni şi foşti colegi de şcoală, toţi impresionaţi de trista ei poveste, au venit să-i fie alături pentru ultima dată. Provenind dintr-o familie modestă, cu mai mulţi fraţi şi cu nişte părinţi care nu au un loc de muncă stabil, adolescenta a ales să îşi încheie socotelile cu un destin care s-a dovedit de nesuportat pentru ea.

Fata, elevă la Şcoala de Arte şi Meserii din cadrul Grupului Şcolar Administrativ Economic şi Servicii Călimăneşti, a sperat că, dacă va învăţa, va reuşi să învingă mizeria. Andreea avea speranţe mari: visa să poată câştiga mulţi bani pentru a-şi ajuta familia să scape din sărăcia în care erau obligaţi să trăiască. Pentru că era la distanţă foarte mare de casă, minora nu avea posibilitatea să vină la fiecare sfârşit de săptămână în sat, ca să le spună părinţilor durerea pe care o acumulase în suflet în ultimele săptămâni, de când plecase de acasă. Cu toate acestea, părinţii au remarcat, cu ocazia ultimei vizite pe care Andreea le-a făcut-o, că fata lor se schimbase, devenise mai tăcută.

Împietriţi de durere, părinţii fetei au condus-o ieri pe ultimul drum. „Toate fetele care s-au purtat urât cu ea o vor avea pe conştiinţă… Era o fată cuminte şi cu bun-simţ, care a cedat prea uşor în faţa presiunilor pe care le făceau asupra ei“, a spus o prietenă a fetei.

„Râdeau de ea că are paraziţi şi că este săracă, dar lucrurile acestea nu vor rămâne aşa. Vreau să se facă dreptate şi vreau să plătească toţi cei care se fac vinovaţi de moartea îngeraşului meu. S-au scris multe lucruri neadevărate despre fiica mea şi sper ca Dumnezeu să-i pedepsească pe toţi cei care i-au întinat memoria“, a spus, plângând, tatăl Andreei.

La înmormântare fetei, îmbrăcată în rochie albă de mireasă, au venit şi două colege de la Liceul din Călimăneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII