14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSanitas se pregăteşte de grevă

Sanitas se pregăteşte de grevă

Reprezentanţii federaţiei sindicale Sanitas speră să ajungă la un acord cu Ministerul Sănătăţii privind majorarea salariilor cu 50-60% în sistemul sanitar până pe 24 octombrie, iar până atunci vor strânge semnături pentru declanşarea protestelor în cazul în care nu le vor fi acceptate revendicările.

„Sperăm să ajungem la un acord până pe 24 octombrie, când este posibil să fie aprobată Legea bugetului. Dorim să avem astfel certitudinea că salariile cadrelor medicale vor fi majorate în 2009, indiferent cine se află la guvernare“, a declarat vicepreşedintele Sanitas, Adrian Bârea.

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, care a participat ieri la Biroul Executiv al Federaţiei Sanitas, a declarat că solicitările sindicaliştilor de majorare a salariilor sunt exagerate. Răspunsul acestuia vine după ce, în urmă cu două zile, la primele discuţii purtate între cele două părţi, Nicolăescu promitea sindicaliştilor că va analiza situaţia.

Cadrele medicale afiliate Sanitas au hotărât luni, în cadrul Consiliului Naţional al CNSLR Frăţia, să ceară majorarea cu 60% a salariilor persoanelor din sistemul sanitar. Decizia acestora a venit după ce parlamentarii au aprobat mărirea salariilor profesorilor cu 50%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII