20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSesizări pentru evaziune fiscală

Sesizări pentru evaziune fiscală

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au întocmit în cursul săptămânii trecute patru sesizări penale pentru evaziune fiscală de peste 216.000 de lei.

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au întocmit săptămâna trecută patru acte de sesizare penală pentru infracţiunea de evaziune fiscală, prejudiciul constatat fiind de peste 216.000 de lei.

În urma unor verificări efectuate la o firmă din Baia de Fier, care are ca obiect de activitate exploatarea şi prelucrarea masei lemnoase, nu s-au putut pune la dispoziţia echipei de control decât o mică parte din facturile fiscale de livrare şi avizele de însoţire cu regim special pentru material lemnos folosite de societatea respectivă.

„Materialele lemnoase sunt supuse unui regim special de circulaţie. Când echipa de control a verificat numerele de avize, au observat nereguli grave. 105 formulare de avize nu se regăseau înregistrate. Estimându-se valoarea mărfii, a rezultat un prejudiciu adus bugetului statului în valoare de peste 205.000 de lei. S-a întocmit act de sesizare penală pentru infracţiunea de evaziune fiscală“, a spus Traian Iana, comisarul-şef al Gărzii Financiare Gorj.

 

Alte trei sesizări penale

 

Au mai fost întocmite alte trei acte de sesizare penală împotriva administratorilor unor firme din judeţul Gorj. O firmă din Târgu Jiu, care desfăşoară activitate de comercializare legume-fructe în pieţe, a efectuat în luna septembrie o achiziţie de fructe din Grecia.

„Transportul a fost monitorizat de Garda Financiară la intrarea în ţară prin Vama Bechet. În urma informaţiilor primite din vamă, comisarii au desfăşurat un control la firma beneficiară, însă factura în cauză nu era înregistrată în evidenţele contabile, iar marfa nu figura intrată în gestiune sau vândută. Faţă de administratorul acestei firme a fost întocmit act de sesizare penală pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de peste şapte mii de lei“, a afirmat Traian Iana.

Au mai fost întocmite două sesizări pentru nefuncţionarea la sediul social declarat şi refuzul de a pune la dispoziţia organelor de control a documentelor financiar contabile pentru o firmă din Târgu Jiu şi alta din Polovragi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS