10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPatronul Cavi îi face vânt lui Fotache

Patronul Cavi îi face vânt lui Fotache

Viorel Călin, patronul şi directorul firmei însărcinate cu îndelung mediatizata modernizare a Pieţei Gării, a fost desemnat de Biroul Permanent Central al PNL să candideze pe colegiul senatorial Filiaşi-Cetate, infirmând astfel decizia Biroului teritorial care îl propusese candidat pe scriitorul-jurnalist Mihai Fotache.

 

Schimbarea în privinţa desemnării candidatului pe Colegiul senatorial 3 Filiaşi-Cetate s-a făcut după şedinţa Biroului Permanent Teritorial (BPT) al PNL, la care fusese validată intrarea în cursă a lui Mihai Fotache. Potrivit preşedintelui PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea, propunerea a intrat direct în şedinţa Biroului Permanent Central (BPC) de luni, fără să treacă prin forul de conducere al organizaţiei judeţene. „În şedinţa Biroului Teritorial a existat o propunere, Mihai Fotache, care a fost votată. La terminarea şedinţei nu se făcuse propunerea, a apărut mai târziu şi a mers în BPC, care în situaţii urgente poate lua decizia de aşezare a candidaţilor în colegii. Biroul Teritorial are doar putere de recomandare. Dacă propunerea venea mai devreme, aceasta ar fi beneficiat şi de recomandarea BPT“, a declarat Oprea. Fotache a fost propus după ce Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Silviu Cotigă, a decis să se retragă din competiţia parlamentarelor din lipsă de timp şi bani, după cum au declarat colegii de partid. Cu alte cuvinte, liberalii de la centru au schimbat modificarea făcută în judeţ, punându-l în locul lui Fotache pe afaceristul Viorel Călin, mult mai cunoscut ca patron şi manager al firmei Cavi Imexco, însărcinată de Primăria Craiova cu modernizarea Pieţei Gării.

 

Propunere fără recomandarea Biroului Judeţean

 

Este interesant însă cum a ajuns Călin să fie candidat al PNL la Dolj, peste capul liberalilor doljeni. Întrebat fiind despre cum a poposit propunerea pe masa forului central al PNL, preşedintele Oprea a spus că nu ştie, pentru că nu face parte din acest for. „Nu este nevoie neapărat de recomandarea Biroului Judeţean pentru că Biroul Central hotărăşte în privinţa candidaţilor. Eu nu vă pot spune cine a făcut propunerea pentru că ea a ajuns direct la BPC şi eu nu fac parte din acest for“, a spus Oprea. Aşa că
l-am întrebat şi pe ministrul pentru relaţia cu parlamentul, Mihai Voicu, vicepreşedinte PNL la nivel central. „A fost o procedură internă şi nu o comentez. Este conform statutului şi în această privinţă Biroul Central are putere de decizie“, a precizat deputatul. Despre politicianul Viorel Călin se poate spune doar că nu este un liberal pur-sânge, venind anul trecut în PNL de la PNG, odată cu Marius Deca, actual vicepreşedinte PNL Dolj. Cât despre activitatea societăţii pe care o conduce, GdS a relatat pe larg cum antreprenorul care a câştigat licitaţia pentru Piaţa Gării a depăşit în nenumărate rânduri termenele din contract, lucrarea ajungând să coste în final un milion de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII