14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDepozit de legume şi fructe în Severin

Depozit de legume şi fructe în Severin

Primele depozite de legume şi fructe din ţară vor fi înfiinţate din toamnă în Drobeta Turnu Severin şi în Sibiu. Aceste depozite vor prelua legumele şi fructele de la producătorii agricoli din Mehedinţi şi judeţele în vecinătate.
Înfiinţarea acestor depozite are ca scop combaterea speculei cu produse agricole, care duce la creşterea preţurilor cu până la 30-45%, în funcţie de sezon. Legumele şi fructele vor fi preluate angro de aceste depozite, pentru ca apoi să fie plasate în reţele comerciale.
Compania de retail Trident a anunţat săptămâna trecută ca va inaugura, la sfârşitul lunii septembrie, la Sibiu, propriul depozit de legume şi fructe.
Acesta are o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, firma investind aproximativ patru milioane de euro, din care 1,6 milioane provin din fonduri SAPARD. Depozitele care se vor deschide în Severin şi la Sibiu au fiecare o capacitate de 1.600 de tone, înfiinţarea lor aducând 70 de noi locuri de muncă. La sfârşitul anului, Trident estimează că va avea 1.200 de angajaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS