17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcări cu bariere în Târgu Jiu

Parcări cu bariere în Târgu Jiu

Accesul în parcările din unele cartiere din Târgu Jiu se va face pe bază de abonamente.

 

Primăria Târgu Jiu intenţionează să introducă un sistem de taxare pentru mai multe parcări situate în cartierele oraşului. La intrarea în aceste parcări va fi amplasată o barieră, care va fi deschisă cu ajutorul unei telecomenzi deţinută doar de proprietarii de autoturisme din zona respectivă. De asemenea, cei care au autovehicule vor plăti o taxă de cel puţin 200 de lei pe an pentru un loc de parcare.

 

Primele telecomenzi pentru deţinătorii de autoturisme

 

Primul cartier în care va fi introdus acest sistem este în zona Pasarelei, în spatele magazinului Gârdu. Aici, bariera a fost montată, iar reprezentanţii primăriei au împărţit câte o telecomandă deţinătorilor de autoturisme. „În câteva zile, sistemul va fi pus în funcţiune“, a precizat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu. Potrivit acesteia, reprezentanţii primăriei studiază posibilitatea realizării de acoperişuri pentru aceste parcări. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, locatarii din mai multe cartiere ale municipiului au solicitat introducerea unei bariere pentru a nu mai permite accesul altor maşini. Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a precizat că următorul cartier unde se va introduce acest sistem este cel din spatele Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din faţa magazinului Parângul: „Toţi locatarii au semnat un tabel pentru introducerea acestui sistem. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că îşi parchează maşinile cei care au treburi în centrul oraşului. Sunt depuse la primărie câteva sute de cereri în acest sens din partea unor locatari din diferite zone ale oraşului. Există cartiere unde sunt probleme mari cu parcările şi am hotărât să eliberăm abonamente de parcare“.

 

Licitaţii pentru locurile de parcare

 

Pentru cartierele unde numărul de maşini este mai mare decât cel al locurilor de parcare, primăria va organiza o licitaţie publică. Preţul de pornire va fi de 200 de lei pe an pentru un loc. În aceste parcări se atribuie în mod gratuit locuri de parcare persoanelor cu handicap, ale căror venituri nu depăşesc salariul minim pe economie. Ionuţ Jilăveanu a menţionat că bariera de la intrarea în parcări va fi introdusă doar în cartierele unde locatarii vor dori acest lucru: „Nu va fi obligatorie această măsură şi se va aplica doar acolo unde locatarii doresc acest lucru. De asemenea, trebuie văzut dacă parcarea respectivă permite montarea unei bariere“.

Introducerea noului sistem de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de reşedinţă va fi supus aprobării în şedinţa Consiliului Local Târgu Jiu, care se va desfăşura săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII