10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUcişi într-un accident de motocicletă

Ucişi într-un accident de motocicletă

Un motociclist a murit pe loc, iar soţia acestuia, pasageră, a decedat la spital la câteva ore după ce, la intrarea într-o curbă, bărbatul a pierdut controlul vehiculului şi a lovit un autotractor care se deplasa regulamentar.

 

Dan Iulian Bîrţan, de 41 de ani, din Corabia, judeţul Olt şi soţia acestuia, Maria, de 35 de ani, se deplasau pe o motocicletă către casă, la Corabia. În localitatea Piatra-Olt, în curba de pe strada Traian, conducătorul motocicletei a pierdut controlul asupra vehiculului şi a intrat pe contrasens, izbindu-se violent de un autotractor care circula regulamentar. „Veneam din Caracal şi mă îndreptam spre Slatina. La intrarea în curbă am văzut cum motocicleta se îndreaptă spre mine. Cred că motociclistul pierduse controlul asupra vehiculului. Am pus frână şi am tras dreapta, dar a fost în zadar“, a declarat conducătorul autotractorului, Marian Panache, de 22 de ani, din Craiova.

Acelaşi lucru susţin şi alţi participanţi la trafic. „Eram în spatele autotractorului. Motocicleta avea viteză şi s-a izbit de aripa autotractorului“, a spus unul dintre şoferii care au văzut tragedia.

În urma impactului cu autotractorul, conducătorul motocicletei a decedat pe loc, iar soţia acestuia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde, la câteva ore de la accident, a murit. Medicii de la Unitatea Primire Urgenţe au fost rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale femeii încă de la început. „În jurul orei 13.00, a fost adusă la UPU o femeie de 35 de ani. Aceasta prezenta multiple leziuni, starea ei fiind foarte gravă. O echipă de medici a încercat să o stabilizeze“, a spus purtătoarea de cuvânt a SJU, Cristina Bontescu.

 

Viteza ucide

 

Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele în care s-a produs accidentul. „Din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic, la intrarea într-o curbă la dreapta, semnalizată regulamentar, pe strada Traian din Piatra-Olt, Dan Iulian Bîrţan, conducătorul motocicletei cu numărul de înmatriculare OT-90-ALO, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune pe contrasens cu autotractorul cu numărul de înmatriculare B-87-RJW, care circula regulamentar“, a spus Nicolae Trifu, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Olt.

Cercetările vor stabili cauzele şi împrejurările comiterii acestui accident de circulaţie. Conducătorul autotrenului a fost testat cu aparatul alcooltest şi s-a stabilit că acesta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză se va întocmi dosar penal pentru ucidere din culpă, conform prevederilor art. 178 din Codul Penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

41 COMENTARII