9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Impozit pe prostie

O femeie din Motru a fost păcălită de două ghicitoare de etnie romă, dându-le acestora de bunăvoie bijuterii din aur şi bani, pentru a afla viitorul.

Femeia voia să-şi afle viitorul şi dacă soţul său are o relaţie extraconjugală, iar cele două etnice, care s-au prezentat drept „ghicitoare în batistă“, i-au spus să-şi pună bijuteriile într-o batistă.
După câteva incantaţii, cele două ghicitoare de etnie romă i-au dat înapoi batista. Ele i-au spus femeii din Motru că viitorul ei este plin de lumină şi că soţul său nu o înşală, dar să deschidă batista doar acasă, pentru ca vraja să aibă efect.

Avertismentul poliţiei

Ajunsă acasă, femeia şi-a dat seama că ghicitoarele fugiseră cu bijuteriile sale din aur. Alarmată, a anunţat poliţia şi a spus că a fost jefuită în stradă de două femei de etnie romă. Poliţiştii au stabilit că aspectele sesizate nu se confirmă.
S-a stabilit faptul că femeia a încredinţat de bună voie bijuteriile şi banii unor persoane necunoscute, sub pretextul că acestea îi vor ghici viitorul. În prezent, poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea suspectelor şi recuperarea prejudiciului.
Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii recomandă tuturor cetăţenilor să nu aibă încredere în persoane care, sub pretextul unor capacităţi excepţionale (vindecări miraculoase, descântece pentru deochi, farmece, vrăji, talismane norocoase), percep anumite sume de bani sau vă solicită să le încredinţaţi bijuteriile pentru a vă rezolva problemele sociale sau de sănătate.
„De cele mai multe ori, aceste persoane nu au astfel de calităţi şi riscaţi să rămâneţi fără bani şi cu o stare de disconfort psihic. Cea mai bună soluţie de rezolvare a problemelor poate fi discuţia cu prietenii, cunoştinţele şi, mai ales, să apelaţi la persoane autorizate, medici, preoţi, psihologi, psihoterapeuţi, consilieri juridici, avocaţi“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII